Hem Banor & klubbar Mats Enquists avskedsbrev

Mats Enquists avskedsbrev

Danderyd 2008-01-28
Hej!

Dag som ovan har jag i dialog med Förbundsstyrelsen överenskommit att det är dags för mig att lämna tjänsten som Generalsekreterare på Svenska Golfförbundet. Jag har varit här i drygt sex år nu, och det har varit en otroligt intensiv tid minst sagt…!

Det förändrade behovet inom golfrörelsen har givetvis även påverkat Svenska Golfförbundet. Vi har arbetat intensivt med omvärldsanalyser, friskvårdsfrågor, demokrati, idrottsutveckling, utbildning, banbyggnation, miljöfrågor mm – samt inte minst debatten om vår egen organisation, finansiering och verksamhet. Vi har också kraftigt kostnadseffektiviserat oss för tiotals miljoner per år, för att möta kostnadsökningar utan att ta ut ökade avgifter.

Tunga och viktiga frågor som har krävt sin tid att få upp ”på bordet”. Samtidigt har vår Affärsverksamhet haft en tuff tid, där flera affärsprojekt behövt satsas på för att skapa en överlevnad. Bland dessa kan kanske främst Scandinavian Masters nämnas. Ett flaggskepp för golfen i Sverige, men också ett stort riskprojekt för ett Idrottsförbund att ta hand om.

I år märks tyvärr denna (och några andra) risker i affärsbolagets resultat, och det kommer att krävas en hel del aktivt fortsatt arbete för att hitta rätt nivå på verksamhet och risk. Samtidigt som Affu kan notera ett tufft år, kan man tack och lov också konstatera att dörrarna nu öppnats för en riktigt bra framtid för tävlingen!

Jag och min styrelse har diskuterat allt från värdegrunder till ekonomi, åtgärder, strukturfrågor och risknivåer med anledning av detta. Det har den senaste tiden klart framgått att vi har delvis olika syn på detta, varför det rimligen är dags att finna en ny kraft som Generalsekreterare för Svenska Golfförbundet. Därom är vi nu helt överens.

Jag vill betona att detta sker i bästa samförstånd, och jag kommer aktivt att bistå FS i att överlämna mitt arbete till min efterträdare på bästa sätt.

Jag vill också tacka för de år som varit, det har varit otroligt intensivt, lärorikt och givande att arbeta med en så värdeladdad verksamhet som golf. Budget och verksamhetsplan för såväl SGF som Affu ser mycket bra ut inför 2008, och många avgörande frågor för golfen har fått plats på diskussionsbordet vilket borgar för en bra utveckling framöver.

Jag vill önska alla mina medarbetare samt alla fantastiska människor jag träffat på klubb- och distrikts- och förbundsnivå lycka till med det fortsatta arbetet att utveckla den svenska golfen.

Sist men inte minst – mina medarbetare i Golfens Hus… Sträck på er!
Ni gör ett fantastiskt jobb även om det inte alltid märks!
Tack för den här tiden! Lycka till framöver!
Med vänliga golfhälsningar,

Mats Enquist

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Åsundsholm satsar 10 miljoner på bana och hotell efter emissionen – siktar på topp 50

Åsundsholm Golf & Country Club var nära att läggas ned för tre år sedan. Det var då de…