Hem Folk Tommy Nordström trappar ned – lämnar över till Johan Benestam

Tommy Nordström trappar ned – lämnar över till Johan Benestam

Tommy Nordström trappar ned verksamheten som banarkitekt, och lämnar över till Johan Benestam:

– Med anledning av nertrappning av min verksamhet som golfbanearkitekt, kommer jag att rekommendera Johan Benestam som min ”ersättare” på de projekt som jag ritat och varit med om att skapa för vidareutveckling, samt vid nya förfrågningar. Johan ser jag som den som verkligen kan ta över verksamheten på ett sätt som jag känner tillfredsställelse med.

Tommy Nordström kommer att fullfölja de pågående projekten som jag håller på med i Skåne. Det handlar om en vidarutveckling av Torekovs bana och Båstad nya:s bana samt slutföra det stora projektet söder om Ängelholm, Wegeholms Golfklubb. Johan kommer att vara med i det senare projektet.

Johan Benestam
Johan Benestam

– Johan har i mina ögon framstått som en mycket skicklig banarkitekt med en väldigt gedigen bakgrund både teoretiskt och praktiskt. Han är den enda svenska verksamme banarkitekten som genomgått den högre banarkitektutbildningen på plats i Edinburgh, Skottland under 2 år. Johan fick också där ett stipendium i egenskap av ”framtida begåvning” som innebar att han fick åka till USA och studera de bästa golfbanorna där.
Han har visat stort intresse vid våra studieresor och verkligen engagerat sig för utveckling av bra banor. Hans stora projekt just nu är ombyggnaden av Drottningholm, som kommer att bli något väldigt fint, med anknytning till det svenska landskapet, men med en ”ny” bana i högsta klass.

– Jag kommer att stötta Johan när och om det behövs, men jag ser i Johan en ny ung svensk banarkitekt som verkligen kommer att vara till stor glädje för svensk golf lång tid framöver.

Som golfspelare trappar han Tommy Nordström inte ned. Tvärtom, kanske:
– Själv kommer jag att framförallt spela mer golf på Brittiska öarna.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Folk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Golfklubbens banchef belönades med miljöpris

Miljö- och hälsoskyddsnämnden i Kristianstad har sedan 1992 årligen delat ut ett miljöpris…