Hem Folk Han blir PGA Swedens nya utbildningschef: »En ära«

Han blir PGA Swedens nya utbildningschef: »En ära«

Anders Johansson, PGA Sweden

PGA of Sweden meddelar att Anders Johansson blir PGAs nya utbildningschef efter Sofia Strindholm.

Med sin omfattande erfarenhet och gedigna kompetens kommer Anders att spela en avgörande roll i att leda och utveckla PGA:s utbildningsprogram för den svenska tränarkåren, tillsammans med styrelsen och utbildningskommitéen, skriver föreningen i ett pressmeddelande.

– Jag är mycket glad över att få axla rollen som utbildningschef för PGA of Sweden. Det är en ära att fortsätta bidra till golfens utvecklingen i Sverige genom att leda och utveckla våra utbildningsprogram och därigenom stärka våra PGA-medlemmar, säger Anders Johansson.

– Anders är en fantastisk tillgång för PGA of Sweden och svensk golfsport. Vi är övertygade om att hans ledarskap och erfarenhet kommer att fortsätta att stärka PGA:s position som en ledande aktör inom golfutbildning i Sverige säger Johan Hampf, vd på PGA of Sweden.

Anders Johansson har en lång bakgrund inom golfen och blev tilldelad utmärkelsen PGA Professional of the Year 2010. Han har sedan 2006 varit kurschef för Högre Tränarutbildningen och har en unik kombination av yrkeserfarenhet, struktur och en unik förståelse för gruppdynamik och personkännedom.

Nu kommer han även som utbildningschef att ansvara för Tränarassistentutbildningen (TAU) samt PGAs Certifierade vidareutbildningar (VTU).

– Anders är en mycket meriterad och kunnig kollega, som har varit både klubbpro och klubbchef och i många år vår kurschef för vår Högre Tränarutbildning. Det är jätteroligt att jobba med Anders och det händer mycket på vår utbildningssida, och Anders är en perfekt person att guida oss vidare, säger Matz Evensson som sitter i PGAs utbildningskommitée.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Folk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Han är SGF:s nye förbundsläkare

En distriktsläkare från Östergötland, med golf som hobby, tar över huvudansvaret som förbu…