Hem Banor & klubbar Båstad Golfklubb blir nya medlemmar i Golfstore

Båstad Golfklubb blir nya medlemmar i Golfstore

Båstad Golfklubb tar från och med årsskiftet över driften av golfshoppen och går samtidigt med i Golfstore från och med årsskiftet.

Shoppen har i 35 år drivits av Per Hanson – känd som Per Pro. Hans kontrakt förlängdes inte i början av 2018.

– Jag tror det är rätt att vara med i den Golfstores inköpsorganisation för att få ta del av en bra uppbyggnad. Dels gäller det ett välutvecklat marknadsstöd men det är också en fördel att slippa förhandla med alla leverantörer var för sig om enskilda avtal, säger Jörgen Kjellgren som är klubbchef på Båstad GK.

– De har ett bra kassasystem som också kan generera en egen webbshop om man så önskar. Den nya uppdaterade versionen av Xpos fungerar den som en webbshop. Scannar man in varorna på rätt sätt kan man bli sökbar på alla produkter, säger Jörgen Kjellgren.
– Sedan har de en prisgaranti som är bra och den kommuniceras tydligt från dem.

Ansvarig för den nya shoppen blir Stefan Condé som varit pro på Torekov i 25 år. Nu blir Condé anställd av klubben.

– Under de år jag har varit pro har Golfsverige genomgått en viss förändring. När jag började var nästan alla pro´s entreprenörer. Det var få som var anställda av klubben. Och jag har märkt att det kan bli slitningar mellan en pro som är entreprenör och en klubb. Ibland går intressena emot varandra. Det är lättare när man är anställd, det blir mindre friktion, säger Stefan Condé.

– Stefan ska bygga upp butiken med lite modernare metoder, säger Jörgen Kjellgren. Tanken är att vi ska ha mer club fitting än vi tidigare, för att kunna attrahera en annan kategori av kunder. Sedan ska vi jobba mycket med lojaliteten hos medlemmarna. Jag tror fortfarande starkt på on course-butiker. Du har ju kunden hos dig och kan kommunicera med honom och henne på ett enkelt sätt.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Fredrik och Johan lämnade golfklubben för att förverkliga en dröm

När de inte hittade en golfklubb som delade deras visioner – då valde Fredrik Tillgre…