Hem Folk De belönas med PGA’s Future Fund-stipendium 2024 – får 100 000 kronor var

De belönas med PGA’s Future Fund-stipendium 2024 – får 100 000 kronor var

Future fund

PGA Future Fund har utsett tre nya stipendiater.

I år är det tre spelare som får 100 000 kronor vardera.

DAMER

Sara Kjellker – 100 000 kr

HERRAR

Charlie Lindh – 100 000 kr Hugo Townsend – 100 000 kr

Stipendiet PGA Future Fund har delats ut till svenska lovande spelare som är i början av sin proffskarriär sedan 1998. Totalt har över tio miljoner kronor delats ut och varje år bevittnar stipendiaterna hur oerhört värdefullt stödet från stiftelsen är.

Här kan dy lyssna på när Sara, Charlie och Hugo berättar om vad stipendiet betyder för deras fortsatta satsning och vad de har på sitt program den närmaste tiden.

FAKTA: PGA FUTURE FUND

Sveriges största individuella idrottsstipendium. PGA grundade stiftelsen hösten 1998 tillsammans med företag från näringslivet och privatpersoner med en gemensam passion för golf.

PGA har flera syften med stiftelsen. Först och främst ges unga, lovande svenska Tour Professionals ett direkt ekonomiskt stöd, vilket ofta utgör en betydande hjälp när en spelare tar steget upp till en högre Tour. Det ekonomiska stödet, som kan vara upp till 100 000 kronor, täcker kostnaderna för de första 4-5 tävlingarna och utgör en grundläggande trygghet i början av karriären. Genom detta stöd skapar vi även en viktig mental trygghet för spelaren, vilket är viktigt för självförtroende och motivation.

I den andra vågskålen ligger flera av PGAs syften med sin verksamhet, såsom att verka för att utveckla och säkerställa en ledande position inom golfsporten för sina medlemmar och att öka intresset för golfsporten. Trevliga, skickliga och framgångsrika Tour Professionals bidrar otroligt mycket till detta i sin roll som förebilder.

Gentemot PGAs samarbetspartners spelar Future Fund också stor roll. Med medlemmar som är framgångsrika och goda ambassadörer för sitt PGA och sitt land, ökar PGA sina möjligheter att bedriva en framgångsrik verksamhet.

Hur utses stipendiaterna?
PGA har en kommitté, som i samarbete med SGFs landslagsledare, utser stipendiater varje år. Man kan alltså inte ansöka om ett stipendium.

Huvudkriterier för att bli utsedd är att spelaren kvalificerar sig till en högre tour som ligger på högsta eller näst högsta nivå. Högsta nivå är PGA Tour, LPGA Tour, ET eller LET. Till näst högsta nivå räknas Epson Tour eller Korn Ferry Tour. Med utvecklingen som sker i framfö- rallt Sydafrika och Asien kan tourer också där räknas in.

Antalet spelare som varje år erhåller stipendier varierar och beror på hur många som är aktuella och hur stora medel som står till förfogande.

Ett absolut krav är att man är TP-medlem i PGA.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Folk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Sorg i golfbranschen: Roland Falkenbäck har gått bort

Den svenska golfbranschen har sorg. En av dess stora profiler har gått bort. Roland Falken…