Hem Ekonomi & affärer Miljonärer gillar golf – och intresset ökar

Miljonärer gillar golf – och intresset ökar

Miljonärstidningen Connoisseur har gjort en undersökning som visar att ett av Sveriges miljonärers största intresse är golf.

På frågan om vad svenska miljonärer har för intressen är det resor som ligger i topp följt av bilar med golf och mat på delad tredjeplats.

Så här fördelade sig svaren på frågan: Vilket är ditt största intresse?

2010 2009
1 Resor 1 Resor
2 Bilar 2 Bilar
3 Golf/Mat 3 Kapitalförvaltning
4 Kapitalförvaltning 4 Skidåkning
5 Sport eller träning 5 Golf

De svenska miljonärerna reser mer än de gjorde 2009. Undersökningen visar att 44.7% av miljonärerna reser privat en gång i kvartalet. 2009 svarade 39% att de reste privat en gång i kvartalet. Det gäller resor både inom Sverige och utomlands. Den senaste undersökningen visar också att hela 27% av miljonärerna unnar sig en privat resa en gång i månaden och att 22.7% gör en privat resa en gång i halvåret.

En femtedel av miljonärerna äger minst tre bostäder och 20.9% tänker köpa ett boende utomlands framöver
Närmare hälften (48.1%) av de svenska miljonärerna nöjer sig med att äga endast två boenden men 23.1% av dem har tre eller fler boenden.
16.4% av Sveriges miljonärer äger idag en bostad utomlands och hela 21% av miljonärerna har planer på att köpa ett boende utomlands.

28% av Sveriges miljonärer planerar nytt badrum i år
Miljonärerna satsar även på hemmet och trädgården i år. 28% av de svenska miljonärerna planerar det närmaste året ett nytt badrum medan 23,5% planerar ett nytt kök. Under det närmaste året uppger 21,7% av de svenska miljonärerna att de kommer att anlita arkitekt och 19.7% kommer att anlita trädgårdsarkitekt.

Ny bil
Närmare hälften, 49,3%, av de svenska miljonärerna planerar köpa en ny bil det närmaste året. Det är en uppgång sedan Connoisseur ställde samma fråga i början på 2009. Då var siffran 41%. I den nya undersökningen uppger 12.9% av miljonärerna att de kommer att köpa en bil inom de närmaste tre månaderna. Motsvarande siffra 2009 var 9%.

Undersökningen visar också att bilar är ett av miljonärernas största intressen och det märks på deras innehav. 28% av miljonärerna äger från tre bilar och uppåt.

Miljonärerna satsar på aktier och fonder igen
Fler miljonärer placerar i aktier och fonder nu jämfört med i början av 2009. Andelen svenska miljonärer som placerar i aktier/fonder har ökat från 33% 2009 till 44.5% i den färska undersökningen. Antalet miljonärer som uteslutande har pengarna på banken har minskat från 8% år 2009 till nuvarande 5.8%.

[ad#468×15]
[ad]

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Ekonomi & affärer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nytt försök: nu lanseras Greenfee Outlet – igen!

Redan förra året skulle Greenfee Outlet lanseras i Sverige men teknikproblem satte stopp. …