Hem Banor & klubbar Nu får Fågelbro nya greener – spelklara i juni 2024

Nu får Fågelbro nya greener – spelklara i juni 2024

Fågelbro golf

Just nu genomgår Fågelbro en omfattande renovering.

Den inleddes i augusti och kommer att pågå i omgångar fram till försommaren 2025.

Redan 2018 presenterade golfbanearkitekt Johan Benestam en masterplan för klubben. Denna har sedan dess finjusterats och i augusti i år stängdes en del av banan när arbetet med den första renoveringsfasen inleddes.

När allt är klart har nio nya greener anlagts och resten har genomgått en helrenovering.

Renoveringen inleddes med hål 1 till 8, hål 17 samt en övningsgreen. På hål nio byggdes bunkrarna om redan för två år sedan. Det är främst greenområdena som ska uppdateras men klubben passar också på att lägga till några så kallade forward tees. Dessutom görs bunkrarna om.

Renoveringen motiveras av att greenerna är 30 år gamla och måste uppdateras för att man ska kunna leverera en bra spelkvalitet och på sikt säkra intäkter från medlemmar och gäster. De nuvarande greenerna är mer än 30 år gamla. De har satt sig och de börjar bli allt svårare att hålla dem i ett bra skick. De nya krypvensgreenerna rullas ut i höst – en del är redan på plats! – och greenerna ska förhoppningsvis vara spelklara i juni 2024.

Till hösten det året stäng den andra delen av banan för att resterande hål ska genomgå samma uppdatering.

Enligt klubben handlar det främst om en renovering och ingen designutveckling. Några nya bunkrar tillkommer medan andra försvinner och de stora platta bunkrarna har fått en ny design med tydligare face. Dessutom kommer greenområdena att få en mer modern utformning med inslag av runoffs, även om man inte går lika långt som på Drottningholm, en bana som Johan Benestam byggde om 2012.

Klubben valde Johan Benestam för att överse ombyggnaden eftersom han anses ha bra blick för olika hcp-gruppers spelstrategi och är bra på att hitta en bra balans mellan risk & reward. Dessutom har man strävat efter att göra banan hyfsat lättskött.

Genom renoveringen hoppas klubben att säsongen ska förlängas åt båda håll genom att de nya greenområdena bättre ska kunna motstå vinterskador och svampangrepp. Detta genom att de nya greenerna en bättre ytavrinning och dränering.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

SGF i nytt samarbete med WWF – ska »göra golfen vildare«

Världsnaturfonden (WWF) och Svenska Golfförbundet (SGF) lanserar i dag ett nytt samarbete …