Hem Utrustning & prylar Titleist släpper sex nya 718-modeller – inklusive helt nya AP3

Titleist släpper sex nya 718-modeller – inklusive helt nya AP3

Titleist nya 718-serie innehåller sex modeller och en särskilt spännande nyhet: AP3.

I serien finns nu följande modeller: AP1, AP2, AP3, T-MB, CB och M. Klubborna släpps 29 september men har redan firat triumfer på proffstouren sedan de dök upp på PGA Tour i slutet av juni. Justin Thomas vann PGA Championship med en ny uppsättning 718 MB medan Jordan Spieth använde en 718 T-MB järntrea när han vann The Open Championship. Jimmy Walker (AP3, MB), Bill Haas (AP3, AP2), Rafa Cabrera Bello (MB), Charley Hoffmann (AP2), Russell Henley (T-MB), Ian Poulter (AP2), Steve Stricker (CB), Byeong Hun An (AP3, AP2, MB), Webb Simpson (MB) och Jason Kokrak (AP3, CB, MB) är spelare som också satt de nya 718-järnen i spel.

– 718 handlar om att maximera MOI och bollhastighet, samtidigt som du får rätt start, bollbana och den kontroll som du behöver för att träffa och stanna på greenerna mer konsekvent. Järnen är scoringklubbor. Det handlar om att slå rätt klubba och stoppa bollen nära flaggan. Även med distansfokuserade järn som 718 AP1 och AP3, som är lika långa eller längre än konkurrenterna, var målet att skapa repeterbart avstånd. När det gäller att slå ett bra järnslag är längd utan kontroll meningslöst, säger Marni Ines, Titleist R&D Irons Development

718 AP1: Nya 718 AP1 är byggda för maximal längd och förlåtelse. Järnen kombinerar ett klassisk Titleist-utseende med spelets mest avancerade teknik för att ska vara lätta att slå, komma i luften och stoppa snabbt på green.

– Titleist har ett järn för varje dedikerad golfare, och det börjar med 718 AP1, säger Talge. Det finns inget bättre alternativ i kategorin för spelförbättrande järn.

718 AP3: ”Spelarens” distansjärn. AP3 sammanfogar allt som FoU har lärt sig av att skapa och utveckla AP1 och AP2-järn för att producera den längsta, snabbaste Titleist–järnen någonsin.

– AP3 representerar verkligen det bästa av båda världar, säger Talge. Vi ger dig avstånd och förlåtelsen hos ett spelförbättrande järn förpackat i utseendet på en ”players iron”.

718 AP2:  Cavitydesignen ger ultimat spelbarhet med konsekvent längd och förlåtelse, förpackad i en profil som ger ren smidd känsla.

– AP2 är den mest populära tourjärnet globalt eftersom den kombinerar utseende och känsla som spelare på touren efterfrågar med en exakta avståndskontroll som de behöver, säger Talge. För alla andra är det ett tourjärn som är inom räckhåll, eftersom det är så förlåtande.

718 T-MB:  718 T-MB, har vuxit till en komplett uppsättning unikt designade järn, som ska ge problemfri längd för många avstånd.

– T-MB är en arbetshäst som ger en brant utgångsvinkel som bara fortsätter, säger Talge. Spelaren har svårt att de slår en klubba som vid adresseringen ser ut som en klassisk muskelback.

718 CB:  En slät cavitybackprofil som ger precisions och kontroll med förlåtelse genom spelets mest högteknologiska bladkonstruktion.

718 MB: En klassisk muskelback utformad för dagens spel. Ett modernt val för de spelare som önskar maximal kontroll med traditionellt smitt utseende.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Utrustning & prylar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu lanseras Wilsons nya mobilapp för custom fitting

Som Golfbranschen.se tidigare berättat ska Wilson Golf lansera en mobilbaserad custom fitt…