Hem Banor & klubbar SGF stoppar Ekholmsnäs gratiskampanj: ”Illojalt mot övriga klubbar”

SGF stoppar Ekholmsnäs gratiskampanj: ”Illojalt mot övriga klubbar”

0
0

Bo Bengtsson, biträdande generalsekreterare på förbundet, skriver:

”Enligt SGF:s uppfattning bryter kampanjen mot förbundsmötets beslut 2015 om att öppna för erbjudande om medlemskap på hösten som inkluderar året därpå.”

Bo Bengtsson menar att det är illojalt mot övriga klubbar att dumpa de gemensamma tillgångarna och erbjuda produkter som Golf-ID, försäkring, handicap och tidningen Svensk Golf för 0 kronor.

”Golfklubbar som erbjuder gratis medlemskap riskerar uteslutning ur förbundet. Om ett golfbolag (så kallade A1:or) gör motsvarande erbjudande kommer SGF att hävda grovt avtalsbrott och säga upp associationsavtalet. Varje golfklubb och golfbolag har rätt att bestämma den års-, spel- och medlemsavgift som de finner är lämplig. I så motto råder det fri konkurrens om de etablerade eller presumtiva golfspelarna i Sverige. Men det finns också en lojalitetsplikt och krav på att varje medlemsklubb och associerat bolag till SGF följer de beslut som fattas på förbundsmöten, inte missbrukar gemensamma tillgångar som exempelvis Golf-ID och verkar och jobbar för de övergripande målen för golfsporten i Sverige.”

Däremot är det inget som hindrar att golfklubbar lanserar attraktiva medlemserbjudanden på hösten. Men – det förutsätter att erbjudandet inkluderar medlemskap och spel året därpå. Denna typ av medlemskap räknas nämligen inte med i underlaget för års- och GIT-avgifterna till SGF och distriktsförbunden förrän året efter.

”Syftet var att skapa nya och förhoppningsvis ökade intäkter till klubbarna. Tanken var aldrig att Golfsverige skulle begränsa erbjudandet till ett fåtal månader och erbjuda det för 0 kr”, skriver Bo Bengtsson på förbundets hemsida.

Läs fler relaterade artiklar
Läs mer av Tommy Jeppsson
Ladda fler i Banor & klubbar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Sweetspot rekryterar Per Svensson – ansvarar för utveckling av golfanläggningar

Nu har Sweetspot har rekryterat före detta klubbrådgivaren på Svenska Golfförbundet, Per S…