Hem Ekonomi & affärer Golfhäftet lyfter när greenfeespelet ökar – antalet spelade ronder upp med 60 procent

Golfhäftet lyfter när greenfeespelet ökar – antalet spelade ronder upp med 60 procent

I alla distrikt utom tre har greenfeespelet ökat våren 2020. Det har gett Golfhäftet ett lyft:

– Antal registrerade rundor med Golfhäftet ökade med 60 procent under våren, berättar Fredrik van Speijk, VD på Golfhäftet.

För första gången på 15 år har företaget sålt helt slut på sina Golfhäften.

Med Golfhäftet spelar man för halv green fee på 1 000 banor i Europa. 217 av dessa ligger i Sverige. Framför allt så har april och maj varit starka och juni har startat med rekordfart.

Avvaktande start

– Mars var en avvaktande månad, golfspelarna var osäkra på om golfbanorna alls skulle öppna och om man skulle kunna resa någonstans under våren och sommaren. Danska och norska banor var stängda större delen av våren medan de svenska höll öppet om än med nya Covid19-anpassade regler och förhållningssätt, säger Fredrik van Speijk, VD på Golfhäftet.

– Men sen tog det fart. Vi såg försäljningen öka lavinartat under april och maj och tänkte att då blir ju juni lite lugnare. Men där hade vi fel. I och med det hävda förbudet för resor inrikes och stundande semestrar fick vi en ny köpvåg. Vi har ett digitalt kort också som går att köpa, men efterfrågan på det fysiska kortet i nylanserade gåvoboxformatet sköt i höjden och vi har just nu ekande tomt på lagret, fortsätter Fredrik van Speijk.

Golfhäftet säljs både på nätet och på de anslutna golfklubbarna. När en kund köper Golfhäftet på sin klubb går en del av köpesumman till klubben och på så sätt stöttar man sin egen klubb också.

– Just nu är det golfklubbarna som har Golfhäftet att sälja då de var mer förutseende än vi själva och bunkrade upp inför sommaren. Men inom kort är webshopen påfylld igen, berättar Fredrik van Speijk.

Tävlingen utökas

Golfhäftet står också bakom Nordens största amatörgolftävling, Golfhäftet Trophy. Även här har intresset varit stort och finalen som spelas på The Stadium Course på Bro Hof Slott GC har fått utökas med en extradag i år.

– Golf är en oerhört tacksam sport med naturlig social distans som går att utöva, tävla och samtidigt fullt ut respektera FHMs restriktioner. Därför är det tråkigt att man inom golfen valt att utöka tävlingsförbudet till 1 juli även när kontaktsporter som fotboll är i full gång. Vi får hålla oss till tåls även om det är frustrerande och efterfrågan på tävlingar är enorm, avslutar Fredrik van Speijk.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Ekonomi & affärer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Den vilda jakten på världens bästa golfbanor: ”Det började med Augusta …”

Totalt 207 banor har någon gång varit med på Golf Magazines ranking över de 100 bästa golf…