Hem Ekonomi & affärer Golfamore blir delägare i Out of Bounds – siktar på Europeisk expansion

Golfamore blir delägare i Out of Bounds – siktar på Europeisk expansion

Golfamore Out of Bounds

Golfamore Group köper in sig i Out of Bounds.

Affären ska accelerera tillväxten och en förestående geografisk expansion.

Golfamore Group äger bland annat Golfhäftet och OnTee och går nu in som delägare i Out of Bounds där de har förvärvat 30 procent av aktierna.

Out of Bounds återvinner årligen över tre miljoner golfbollar ur golfklubbars dammar och är störst i Norden i den nischen. Företaget fördubblade nästan omsättning mellan 2019 och 2020 – från 21 till 40 miljoner kronor – och visar svarta siffror.

– Vi har samarbetat både med Golfamore Group och Golfhäftet under många år och är imponerade av det bolag som grundarna har byggt upp. Vi är stolta över vår egen resa hittills och ser att vi tillsammans kan bygga upp en konkurrenskraftig verksamhet i Europa. Golfamore Group har egen erfarenhet från att själva ha expanderat till de större golfmarknaderna i Europa. Nu är vi redo att erövra den europeiska marknaden med Out of Bounds, säger Johannes Bergenwall, VD och Medgrundare på Out of Bounds.

– Vi har under flera år följt Out of Bounds utveckling på nära håll. Att både golfklubben och golfaren gynnas av deras affärsmodell är något som passar in perfekt i Golfamore Groups tänk att skapa kundanpassade win-win-koncept för golfklubben och golfaren. Vi ser framemot att jobba med teamet på Out of Bounds och fortsätta att utveckla bolaget, dess erbjudande och ta en ledande position i Europa inom återvinning av golfbollar, berättar Fredrik van Speijk, VD & Medgrundare på Golfamore Group.

Återvunna golfbollar är en win-win-win för miljön, golfklubben och golfarna. När bollarna återvinns minskar utsläppen av tungmetaller från golfbollarna i naturen, klubbarna får betalt för bollarna som återvinns och golfaren kan göra ett såväl hållbart som ekonomiskt val vid köp av golfprodukter. Golfbollar som ligger i golfklubbens dammar är bokstavligen en dold tillgång som klubben enkelt tjänar pengar på utan en större egen insats. Över 120 klubbar i Sverige har redan avtal med Out of Bounds och företaget har även verksamhet i Danmark, Tyskland och Nederländerna.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Ekonomi & affärer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Fredrik och Johan lämnade golfklubben för att förverkliga en dröm

När de inte hittade en golfklubb som delade deras visioner – då valde Fredrik Tillgre…