Hem Marknad & media Nystartad agentur lanserar nytt snabbväxande putterskaft i Norden

Nystartad agentur lanserar nytt snabbväxande putterskaft i Norden

Stability skaft

Nystartade BGT Scandinavia AB har fått agenturen för Breakthrough Golf Technologies produkter i norra Europa – Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island.

Bolaget har också distributionsrätt i Holland, Tyskland och Österrike.

 BGT Scandinavia har startats av bland annat Mats-Ola Andreasson, som är företagets VD:

– Vi fick en förfrågan av BGT LLC under hösten 2019 och blev väldigt intresserade. Det tog avsevärd tid att planera och förhandla men nu är vi redo att trycka på knappen, säger han.

– Som född och uppvuxen i sportbranschen är det få gånger som jag har fått uppleva en produkt som så fundamentalt förbättrar och förändrar förutsättningarna för utövaren oavsett nivå, som just Stability Shaft. När vi har varit ute och visat skaftet så har det blivit en succé från första putten, både för motionsgolfaren och de mer professionella. Mottagandet har varit fantastiskt.

Stability Tourskaftet är designat med BGT’s patenterade Advanced Materials Technology, en plattform som ger ett ”square” klubbhuvud för bättre längdkontroll och mindre avvikelse sidledes. Det är i dag det putterskaftet som växer snabbast på alla tourer.

– Vi kan både genom interna och externa tester i USA visa att spelaren förbättrar sin puttning med minst 10 procent. Det motsvarar i genomsnitt tre till fyra slag per runda, säger Mats-Ola Andreasson.

Blair Philip, VP R&D BGT LCC, som är företaget bakom Stability Shaft, menar att putterskaftet inte har utvecklats på 50 år.

– Skaftet är ett enkelt stålrör. Under åren har designen på klubbhuvuden för putters utvecklats och blivit dramatiskt tyngre. Det har resulterat i skaft som inte är stabila eller tillräckligt starka för att hindra tyngre, avancerade putterhuvuden från att påverka skaftet att oscillera, böja och vrida sig. Faktum är att den starkaste delen av putterskaftet är under händerna, där den gör minst nytta. Den svagaste delen är nära klubbhuvudet, säger Blair Philip.

Stability Shaft kommer att distribueras via PGA-anslutna pro’s och deras shoppar. 

– PGA är den viktigaste kanalen eftersom de har kunskapen och har en oöverträffad närhet till spelet, banan och konsumenten. Vi är oerhört stolta och glada att redan från starten av BGT Scandinavia få vara en partner till PGA Sweden, och att Stability Shaft har blivit utvald som ”Official Product”. Det känns väldigt naturligt för oss att ha en direkt dialog med det kunskapscentrum som PGA och dess medlemmar innebär, säger Mats-Ola Andreasson

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Marknad & media

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Golfbanor går samman för att locka turister till Skaraborg

12 golfbanor i Skaraborg har gått samman för att gemensamt visa upp sig. Målet med initiat…