Hem Marknad & media Förbundets nya rådgivare ska göra klubbarna bättre på idrottsstrategi

Förbundets nya rådgivare ska göra klubbarna bättre på idrottsstrategi

rådgivare Svenska Golfförbundet

I höst startar Svenska Golfförbundets (SGF) nya rådgivningssatsning för idrottsverksamheten. Därför presenterar man i dag tre nyrekryteringar med kompetens från deras tidigare roller som golftränare, klubbchef och tävlingsspelare på tournivå. 

Efter en gedigen rekryteringsprocess föll valet på PGA-tränaren Peter Brattberg från Göteborg, PGA-tränaren och tidigare klubbchefen Gary Cosford från Nyköping och före detta europatourspelaren Christian Nilsson från Karlstad. Samtliga börjar sina tjänster 6 april. 

Teamet består också av Lisa Häggkvist och Ulrika Jorsell, som redan arbetar med idrotts- och juniorutveckling på SGF. 

– Det har varit stort intresse för tjänsterna, vilket gav ett både namnkunnigt och brett urval att välja bland. Jag är glad att vi lyckats rekrytera tre personer med varierad erfarenhet som kompletterar oss bra, säger Marcus Norman, sportchef på Svenska Golfförbundet. 

– Alla tre har visat stor förståelse för klubbarnas situation och ett bra resonemang om vad som behöver förändras för att fler klubbar ska förstå spelets betydelse för en attraktiv golfklubb med nöjda medlemmar. Om fem år tror jag att vi kan se att våra idrottsrådgivare har gjort verklig skillnad i många golfklubbar, säger Marcus Norman.
 

SGF:s idrottsrådgivare:

Peter Brattberg, 37 år, Göteborg (nyanställd)
Moderklubb: Mölndals GK

Gary Cosford, 51 år, Nyköping (nyanställd)
Moderklubb: Kingsthorpe Golf Club 

Lisa Häggkvist, 39 år, Stockholm
Moderklubb: Kils Golfklubb

Ulrika Jorsell, 50 år, Stockholm
Moderklubb: Söderåsens GK

Christian Nilsson, 41 år, Karlstad (nyanställd)
Moderklubb: Kils Golfklubb
 
 

Nyrekryteringarna möjliggörs av pensionsavgångar och en mindre omorganisation för bygga det nya teamet av idrottsrådgivare.

SGF går nu från att ha fem spelarutvecklare baserade i Stockholm, till att ha idrottsrådgivare placerade på fyra olika orter. Det ska göra det enklare att agera behovs- och uppdragsstyrt över hela landet. 

Idrottsrådgivarna blir nu det fjärde benet i SGF:s totala rådgivningsverksamhet till golfklubbarna – tillsammans med klubbrådgivare, bankonsulenter och GIT-support. Idrottsrådgivarnas arbete kommer att ske i nära samarbete med SGF:s klubbrådgivare och PGA of Sweden, meddelar SGF i ett pressmeddelande.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Marknad & media

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Golfbanor går samman för att locka turister till Skaraborg

12 golfbanor i Skaraborg har gått samman för att gemensamt visa upp sig. Målet med initiat…