Hem Banor & klubbar SGA ger miljöpris till Kvarnby Golfklubb

SGA ger miljöpris till Kvarnby Golfklubb

Kvarnby Golfklubb har fått pris för sitt miljöarbete.

Vid ett möte i helgen blev det klart att SGA:s Natur och Miljöpris för 2008 har tilldelats anläggningen i Malmö.

SGA, Swedish Greenkeepers Association, är en intresseorganisation för alla som arbetar med grönyteskötsel på svenska golfbanor.
– Det är ett fint erkännande för det arbete vi lägger ner och det gör att medlemmarna blir ännu mer medvetna och intresserade av miljöarbete, säger Leif Eklund, som är vice ordförande i Kvarnby GK:s miljökommitté.

Anläggningen var den första i Skåne som fick Svenska Golfförbundets miljödiplom och omsorgen om naturen har alltid haft en framskjuten position.

”Miljöfrågor har alltid legat långt framme och varit en stark drivkraft på Kvarnby GK”, står det bland annat i motiveringen från juryn. Prissumman är på 20.000 kronor, pengar som ska användas till fortsatt miljöarbete.

– Klubben har lagt ner mycket tid på att kartlägga växter och djur. Här finns till exempel gott om groddjur och fladdermöss, säger Leif Eklund.
Bland de saker Kvarnby fokuserat på i sitt arbete finns bland annat åtgärder för att minska energiåtgången och anläggandet av en blomsteräng på banan. Mycket av arbetet har skett i samarbete med Malmö kommun.

– Blomsterängen ska vara tillgänglig för alla, inte bara de som ägnar sig åt golfspel. Varje år bjuds medlemmar och allmänhet in för att fira ”Ängens dag”, säger Leif Eklund.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

40 nya bostäder ska finansiera ombyggnaden av gamla golfbanan

I anslutning till Gävle Golfklubb planeras ett nytt bostadsområde med 40 bostäder i olika …