Hem Banor & klubbar Hinton om konkursen: ”Det kommer att spelas golf här nästa år också.”

Hinton om konkursen: ”Det kommer att spelas golf här nästa år också.”

Hinton City Golf AB har försatts i konkurs vid Malmö tingsrätt. Men det låter ner dramatiskt än det är, menar ägaren Johan Hinton.

– Det kommer att spelas golf på våra tre banor nästa år också….

Hinton City Golf är formellt ett driftsbolag som bedriver skötsel och underhåll av grönytor men har fungerat som en ”bemanningsbolag” för personal från Malmö City GK.

– När jag tog över Malmö City fanns det redan ett driftsbolag och när personalen var tvungen att flytta med mig så bildade vi detta. Den gamla personalen från Malmö City har varit anställda i det bolaget. Det var en praktisk lösning för att kunna hantera anställningsförhållanden. Så egentligen är det inget dramatiskt. Vi satte det i konkurs för att få ett snabbt avslut.

Utöver Hinton City Golf AB (som försatts i konkurs) äger Johan Hinton också Hintons Golf Aktiebolag, Golfrest Syd AB och Hinton Golf Holding AB, som bedriver uthyrning och förvaltning av fastigheter.

Hinton Golf har drivit och utvecklat Rönnebäcks golfbana i Oxie sedan början av 1990-talet.

Tre golfbanor ingår i dag i Hintons Golf: Kvarnby, Sofiedal och Rönnebäck.

De två första banorna inkorporerades i verksamheten 2015 då Hintons Golf tog över Malmö City GK, som i sin tur var en tidigare sammanslagning av Sofiedal och Kvarnby.

Vid ett extra årsmöte sommaren 2015 bestämdes att Malmö Citys båda anläggningarna skulle säljas till Hintons Golf AB. Utöver maskiner, klubbhus och inventarier tog Hintons Golf också över arrende och tomträttsavtal med Malmö stad.

Johan Hinton motiverade affären med stordriftsfördelar men sa också att affären krävde investeringar i maskinpark på cirka sex miljoner kronor.

– Det har funkat skapligt, säger Johan Hinton. Det här personalbolaget har varit kostnadskrävande men nu rensar vi upp så vi får ordning på det.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

»Häxjakt« på golfklubbens pro ledde till att hela styrelsen avsattes på årsmötet

2022 blev Hagge Golfklubb utsedd till årets golfklubb av Golfjournalisterna. Förra året fi…