Hem Banor & klubbar Widmark och Bäckström nyckelspelare i Rönnebäcks satsning på svenska proffsligan

Widmark och Bäckström nyckelspelare i Rönnebäcks satsning på svenska proffsligan

Joachim Bäckström, Fredrik Widmark och Peter ”Podda” Malmgren är de tre spelare som kommer att ingå i Rönnebäck Pro Team – med satsning på en svensk proffsliga i golf.

”Laget är början på en ny era inom golfsverige”, säger Johan Hinton, Rönnebäcks GK. ”Förhoppningen är att fler klubbar ska följa efter så att det under 2009 kan etablera en svensk proffsliga i golf.”

Det pågår nu, enligt Johan Hinton, en febril verksamhet med att skriva avtal med företag om att ingå i Proffsligan. På sikt kommer den att bli motsvarigheten till Allsvenskan i fotboll och Elitserien i Hockey.

Arbetsnamnet är för tillfället Proffsligan.

Både Bäckström och Widmark är klara för finalvarven av tourkvalet till European Tour, Bäckström är sedan tidigare delvis klar för ET medan Widmark behöver spela till sig en plats på ET efter ett år på Challenge Tour. Podda är sedan tidigare genom en ”medical exempt” klar för spel på CT.

Laget utgör grunden för den trupp som ska fortsätta Rönnebäcks avancemang från div 2 under 2008 till den tuffa målsättningen med SM-Guld 2010.
Syftet med Proffsligan är att profilera de klubbar som är mer intresserade av en elitsatsning. e klubbar som inte är intresserade av att delta kan därmed slussa vidare duktiga juniorer till de klubbar som kan ge dem bättre förutsättningar för att lyckas. Detta ska också leda till en tryggare tillvaro för de som spelar på CT och ET då de har en ekonomisk trygghet ifrån sin klubb.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

En kommentar

  1. Joel

    onsdag, 21 november, 2007 at 12:57

    Proffsliga i golf? Lycka till. Det känns som att Royal League är en barnlek att lansera jämfört med den här.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…