Hem Grönytor & bandesign Niklas Svantesson på Halmstad GK utsedd till årets greenkeeper 2008

Niklas Svantesson på Halmstad GK utsedd till årets greenkeeper 2008

Utmärkelsen Årets Greenkeeper delas årligen ut till den främste inom golfbaneskötsel i landet.

För 2008 har priset tilldelats Niklas Svantesson, Course Manager på Halmstad GK.

Niklas är med sina 34 år en av de yngsta som fått priset sedan det instiftades 1999. I juryns motivering står det bland annat att:
”Halmstad GK har under Niklas ledning ytterligare utvecklats och befäst sin ställning som en av landets mest välskötta golfanläggningar, något som spelare och åskådare kunde konstatera under Solheim Cup 2007.

Det fina resultat Niklas åstadkommit på Halmstad GK med sin driftighet och ambitiösa nytänkande parat med hans personliga kvaliteter gör Niklas till en fin förebild för kommande generationer i yrket. Dessa kvaliteter sammantaget gör honom synnerligen lämpad till utmärkelsen Årets Greenkeeper 2008.”
– Utmärkelsen betyder fantastiskt mycket. Det är ett tecken på att mitt tänkande uppskattas. Men jag tar det inte bara personlig, alla som har jobbat med att utveckla anläggningen ska ha del i äran, säger Niklas Svantesson, som inom kort går vidare i karriären för att bli verksamhetschef på Albatross GK i Hisings Backa utanför Göteborg.
Niklas har också gjort sig känd som en uppskattad föreläsare och har varit mycket engagerad i Swedish Greenkeepers Association (SGA), intresseorganisationen för dem som arbetar med golfbaneskötsel i Sverige.
Bakom utmärkelsen står SGA, Svenska Golfförbundet och företaget Svensk Jordelit.
Tidigare pristagare är Östen Ek, Varbergs GK, Kurt Nilsson, Lunds AkGK, P-O Ljung, Veckefjärdens GC, Lars Fredriksson, Karlskoga GK, Nanne Brödjegård, Nynäshamns GK, Ingvar Fjellman, Delsjö GK, Magnus Adén Ullna GC, Bengt Börjesson, Vasatorps GK och Håkan Blusi, Timrå GK.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Grönytor & bandesign

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Sterf inleder samarbete med USGA och R&A – satsar miljoner på grönyteforskning

Den nordiska forskningsstiftelsen Sterf investerar tillsammans med USGA och R&A 8,2 mi…