Hem Banor & klubbar Rönnebäck blir först i Sverige med Trackman Range – investerar 4 miljoner

Rönnebäck blir först i Sverige med Trackman Range – investerar 4 miljoner

I mars öppnar Sveriges första Trackman Range och det sker på Rönnebäck i Malmö.

Ett antal radarstationer är utplacerade på övningsområdet och mäter samtliga slag som slås. Den som har laddat ned Trackman Range-appen kan i denna få intressanta fakta om sina slag.

– De registrerar alla slag som slås, oavsett om man står på matta, grästee eller under tak, säger Johan Hinton som äger Rönnebäck. Man slår ett par bollar och då visar appen en karta och frågar om det är du som står på platsen. Sedan är det bara att slå.

Trackman Range mäter åtta värden. Bland annat bollhastighet, carry, höjd, rull, sidledsförflyttning och spinn.

– Vanliga Trackman som tränare använder ger ju 40 olika värden men de åtta värden man får är de som man kan ha nytta och nöje av som golfspelare.

Varför gör ni det här?

– För att det är skithäftigt! Ha ha ha… Jag gillar själv inte att stå på rangen men med Trackman Range finns det en massa andra grejer som gör det roligt. Man kan träna mot sig själv i en Bulls Eye Contest eller Hit it! Det blir roligare att slå bollar. Är man flera kan man köra tävlingar.

– Man kan även spela golfbanor, det finns 75 stycken, däribland St Andrews Old Course och Pebble Beach. Dessa kan man inte spela med telefonen men med en iPad kan man lösa det. Men vi kommer att ha en 27 tums monitor på sex särskild platser. Man siktar på något som man ser på skärmen och använder det som mål. Det är standardvärdet.

Just nu byggs det hus där utslagsplatserna ska finnas för den som vill ”spela kända banor”.

Det är förstås en häftig investering?

– Ja, det är det. Den ligger någonstans mellan fyra och fem miljoner. Men vi har några partners som hjälper till och vi tror det kommer att vara stort intresse. Och det kommer inte vara gratis. Man kommer kunna lösa årsabonnemang. Jag räknar med att investering är hemma om sju år.

Tror du att era medlemmar kommer att sänka snitthandicapet?

– Det hoppas jag! Och jag tror också att rangens framtid är teknisk. I framtiden kommer vi att spela mer golf på övningsområdet eftersom tiden är en faktor. På en Trackman Range spelar du 18 hål på en timme, eller två timmar om ni är två. Går du banan handlar det ju om 4-5 timmar.

Ni är först ut. Kommer vi att få se Trackman Range på fler klubbar?

– Det tror jag. Absolut. Vi kommer att installera radarstationer i januari och resten av utrustningen i februari. Vi kan dra i gång i mars – om vädret tillåter…

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu bevattnas Stockholms Golfklubb med regnvatten från Mörbys dagvattenbrunnar

När Stockholms Golfklubb renoverade Kevingebanan upptäckte man att det gick dagvattenledni…