Hem Banor & klubbar SGF på informationsturné om det nya golf-Sverige

SGF på informationsturné om det nya golf-Sverige

Vilken är den bästa och mest effektiva vägen framåt för svensk golf? Den frågan vill Svenska Golfförbundet och landets golfklubbar ha svar på under resan mot Det nya Golfsverige. 1 600 personer som representerar över 300 klubbar deltar i något av de seminarier som arrangeras på tio orter.

Första stopp är Östersund tisdagen den 1 februari, där det utöver presentationer och statistik om läget för golfen i landet också blir en fördjupad genomgång av golfens IT-system, GIT.

Projektet Det nya Golfsverige är ett av de mest omfattande som Svenska Golfförbundet genomfört. Syftet är att uppmärksamma landets golfklubbar om hur golfen och golfarna ser ut i dag, utifrån en rad olika analyser gjorda av bland andra analysföretaget United Minds.

Golfförbundets styrelseseminarier, som redan har arrangerats under ett par år, ligger till grund för den nya satsningen och är en del av Det nya Golfsverige. Seminarierna på dagarna vänder sig i första hand till anställda på klubbarna, med kvällspassen inriktar sig på beslutsfattare. Till premiären i Östersund är 58 personer anmälda och 14 klubbar representerade.

Bakgrunden till projektet Det nya Golfsverige är den snabba strukturomvandling golfen just nu genomgår och där Svenska Golfförbundet vill ge klubbarna både fakta och förslag på verktyg som finns för att bättre ta hand om såväl gamla som nya medlemmar.

– Det här är en fantastisk möjlighet att få visa upp det vi kan och det vi vet, och kunna presentera det i ett bra sammanhang ute bland klubbarna. Jag ser det som ett antal kommunikativa möten där vi både ska informera och lyssna för att sedan tillsammans utveckla möjligheterna att på ett mer varierat, effektivt och lönsamt sätt erbjuda produkten golfspel till dem som är intresserade, säger Svenska Golfförbundets generalsekreterare Gunnar Håkansson.

– Intresset har varit oerhört stort, vi kommer att nå över 300 klubbar tack vare att över 1 000 personer i olika positioner kommer att delta. På vissa orter är det helt enkelt lokalernas storlek som satt gränsen, säger Håkan Stålbro på Svenska Golfförbundets Ban- och serviceavdelning och en av dem som har en aktiv roll under resan. Han tror också att den nyligen gjorda omvärldsanalysen blir av central betydelse för diskussionerna.

Svenska Golfförbundets biträdande generalsekreterare och vd i SGF Golfsystem AB, Bo Bengtsson, har drivit projektet. Han säger:

– Utifrån den fylliga dokumentation vi nu har är det dags att bestämma vad golfförbundet ska göra, och vad klubbarna ska göra. Kort sagt: Vilken är den bästa och mest effektiva vägen framåt för svensk golf? En avgörande faktor för klubbarna är att behålla de golfare som söker sig till sporten och analysera varför ett visst antal trots allt väljer att sluta.

Seminariedagarna är uppdelade i tre olika grupper under rubrikerna Bana, Ledning och Administration. Målgrupp för seminarierna är såväl ideella ledare som anställda på klubbarna. För dem som så önskar finns även möjlighet att delta i de styrelseseminarier, som äger rum på kvällen efter det att Det nya Golfsverige avslutats.

Följande orter besöks under resan: Östersund 1 februari (Scandic Syd), Falun 3 februari (Scandic Lugnet),Borås 8 februari (Scandic Plaza), Växjö 9 februari (Quality Hotel), Lund 10 februari (Scandic Star), Stockholm 15 februari (Scandic Star Sollentuna), Linköping 16 februari (Scandic Frimurarehotellet), Karlstad 17 februari (Scandic Winn), Luleå 22 februari (Scandic Luleå), Visby 18 mars (Visby Clarion Hotell).

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ryder Cup 2023 i Rom omsatte 262 miljoner euro – ökning med 11 % jämfört med Paris

271 000 människor från 100 olika länder närvarande när Italien arrangerade landets första …