Hem Banor & klubbar Kevinge prisas – 2022 års bästa renovering enligt Golf Inc

Kevinge prisas – 2022 års bästa renovering enligt Golf Inc

Stockholms Golfklubb

Stockholms Golfklubbs renovering av sin bana får uppmärksamhet i USA. Ett amerikansk golfmagasin har till och med förärat klubben en utmärkelse.

”Golf Inc´s utmärkelse är det högsta erkännande en klubb eller aktör kan få för sitt arbete. Det är bara de bästa i världen kan bli aktuella. Att en svensk anläggning ens är med i omnämnanden i denna tuffa konkurrens är väldigt bra och att sedan dessutom vinna är riktigt stort”, skriver klubbchefen Jonas Widegren i ett pressmeddelande.

Kriterierna Golf Inc utgått från är som följer:  

  • Måluppfyllelse – uppnåddes de mål man hade med renoveringen? 
  • Förbättrad spelupplevelse – utmanande för respektive spelarkategori? 
  • Estetiska värden – hur väl smälter banan in i den omgivande miljön? 

Stockholm Golfklubbs ordförande Bengt Franzon säger: 

– Kevingebanan är ett levande idrottsligt kulturarv som vi känner ett ansvar för. Utmärkelsen för renoveringen visar på internationell uppskattning för att bevara och förfina en unik svensk golfbana en kvarts resa från Stockholms centrum. Våra medlemmar och gäster får spela på en bana som renoverats med moderna medel, där restaureringen också innebär ökad spelglädje för alla kategorier av spelare.  

Golfbanearkitekt Christian Lundin, (re)GOLF:

– Vi är stolta över att få arbeta med den långsiktiga resa på Kevinge där vi restaurerar banan enligt Harry Colts designprinciper. 

Visionen som anammats av ledningen, bankommittén och inte minst banpersonalen, är ambitiös och detta lagarbete har nu gett ett stort erkännande i tuff konkurrens. 

Det krävs mod att ta sig an ett projekt av denna dignitet och vi är stolta att Stockholms GK har anförtrott oss med detta mod. Grattis Stockholms GK och grattis alla medlemmar!

Annika Lundström, chef för Klubb- och anläggningsutveckling på Svenska Golfförbundet:

– Svenska Golfförbundet gratulerar Stockholms Golfklubb till utmärkelsen för den lyckade restaureringen i grunddesignern Harry Colts anda – allt enligt klubbens vision ”tradition och förnyelse”. Detta är en av flera lyckade exempel på uppgraderingar av svenska golfbanor de senaste åren som håller hög, internationell klass.

– Det var dessutom begåvat av klubbens medlemmar att samtidigt investera i ett nytt toppmodernt bevattningssystem. Vatten ser ut att bli en bristvara i framtiden och de golfklubbar som investerar i effektiva och hållbara bevattningssystem hör till vinnarna.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu tar robotarna över på parkbanan – klipper 7 dagar i veckan

Fyra robotgräsklippare från Husqvarna sköter i år klippningen av samtliga fairways på Park…