Hem Banor & klubbar Stockholms Golfklubb firar 90 år – med golfbana i originalversion

Stockholms Golfklubb firar 90 år – med golfbana i originalversion

0

1932 flyttade Stockholms Golfklubb till Kevinge gård i Danderyd och en golfbana som engelsmannen Harry Colt designat.

Nu på lördag (13 augusti) firar klubben 90 år på Kevinge. Det sker på en nyligen restaurerad bana för modern golf i Harry Colts anda efter ett omfattande detektivarbete för att få fram gamla ritningar över banområdet.

– Det vi gör är en kulturgärning i modern tappning, säger Bengt Franzon, ordförande i Stockholms Golfklubb och fortsätter:

– Vi har en unik bana som är med och utvecklar Danderyds kommun – de flesta av våra medlemmar är kommuninvånare, även juniorer. Vi har ett bra samarbete med både kommunen och Danderyds Hembygdsförening som är en viktig del i utvecklingen av klubben.

Stockholms Golfklubb bildades 1904 och är Sveriges näst äldsta golfklubb. Bara Göteborgs Golf Klubb är äldre (1902). Verksamheten startade i Storängsbotten (7 hål), fortsatte i Råsunda (9 hål) och flyttade till Lidingö 1926 innan klubben etablerade sig i Danderyd och Kevinge gård 1932. Antalet aktiva medlemmar är i dag   1 060 och över 200 juniorer deltar i verksamheten. Det gör Stockholms GK till en av Danderyds kommuns större idrottsföreningar.

Läs fler relaterade artiklar
Läs mer av Tommy Jeppsson
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Han ska bygga en ny golfby med 842 bostäder

Sandnäsets golfby blir namnet på Nils-Åke Hallströms nästa stora projekt – ett bostadsområ…