Hem Banor & klubbar Årets Golfklubb 2024 utsedd: Fokus på idrott och lyckad restaurering gav priset

Årets Golfklubb 2024 utsedd: Fokus på idrott och lyckad restaurering gav priset

Stockholms Golfklubb

Föreningen Golfjournalisterna har utsett årets golfklubb 2024 med följande motivering:

”Fokus på idrotten golf och den lyckade restaureringen av banan i Harry Colts anda, samt ett målmedvetet arbete med förbättring på många plan gör Stockholms Golfklubb till Årets Golfklubb 2024.”

Stockholms Golfklubbs bana i Kevinge genomgick 2021 och 2022 en större restaurering. Arbetet har bedrivits enligt Harry Colts originalidéer i regi av bandesignern Christian Lundin, banchef Andreas Wahlberg samt bankommittéordförande Per Jacobson.  

Rörd

Det lyckade resultatet har givit såväl internationellt uppmärksammande samt nu alltså utmärkelsen Årets Golfklubb.

– Oj, jag blir faktiskt rörd när du säger det. Fantastiskt roligt, säger Stockholms Golfklubbs klubbchef Jonas Widegren.

Stockholms Golfklubb, som är medlemsägd, månar om miljön i sin dagliga verksamhet. Bland annat arbetar man för att minskat matsvinnet i restaurangen. Klubben har också installerat solpaneler, vilket är finansierat med egna medel och med stöd från RF Sisu.

Bevattningsanläggningen har uppgraderats för att ge bättre spelytor och samtidigt spara in på vatten. Samarbetet med Danderyds kommun sker på flera plan, såväl idrottsligt som miljömässigt, där rening av dagvatten kommer att göras via bevattningssystemet. 

Bra samarbete

– Vi är väldigt nöjda med samarbetet med kommunen, säger Jonas Widegren.

Den idrottsliga verksamheten handlar om golf på alla nivåer. Klubben har över 200 juniorer i träning med många fler som vill vara med. Utöver de vanliga klubbtävlingarna har man också det som kallats Sveriges bästa KM med hela 25 spelare med ”plus-handicap”. Det finns också ambitioner att fortsatt arrangera tävlingar på proffs- och elitnivå. 

– Att arrangera stora tävlingar för riktigt duktiga killar och tjejer är en viktig del i att utveckla idrottskulturen på klubben, säger Jonas Widegren.

Ett gediget värdegrundsarbete har lett fram till visionen Sveriges trevligaste mötesplats, vilken nu implementeras i hela verksamheten. Man har även arbetat med dokumentation och digitalisering av sin historia i ett samarbete med Danderyds Hembygdsförening samt förbättrat administrationen på klubben och förstärkt ekonomin.

Inte bara banan

Föreningen Golfjournalisterna har utsett Årets Golfklubb sedan 1978, och det är inte bara själva banan som ingår i bedömningen. Något som indirekt bekräftas av Stockholms Golfklubb och Jonas Widegren.

– Utmärkelsen Årets Golfklubb är ett resultat av noggrann planering, gediget arbete och teamwork. En kraftfull och modig styrelse, engagerad och kompetent personal samt många positiva ideella funktionärer i kommittéer, som golfvärdar, tävlingsledare, juniorledare och annat.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Han blir ny klubbchef och VD för Halmstad Golfklubb

I mitten av januari meddelade Halmstad Golfklubbs VD Christian Jakobsson att han efter 15 …