Hem Banor & klubbar Nora och Alice utmanar männen på maratongolf: Vem orkar 100 hål?

Nora och Alice utmanar männen på maratongolf: Vem orkar 100 hål?

Den 2 juli blir det »ultragolf« på Stockholms Golfklubb.

I tävlingen Ahlsell Flag100 ska 100 hål spelas på en och samma dag!

Totalt 48 spelare startar kl. 03.30. Målgång förväntas inträffa någon gång runt 21.00 på kvällen. Deltagarna slår så många slag de får enligt sin hcp utifrån de 100 hål som ska spelas, motsvarande fem och ett halvt varv.  Efter sista slaget sätter de en flagga. Den sjätte rundan går man ut i ordning där ledarbollen går sist.

Därefter väntar middag för dem som orkar.

Nora Sundberg, 14, och storasyster Alice Sundberg, 19, från Danderyd har antagit utmaningen. Nora är rankad tvåa i Sverige bland flickor födda 2005. Alice pluggar på Port Bell University i North Carolina, USA.

De är de enda kvinnorna/tjejerna i årets startfält

Stabil frukost

– Det verkar vara en rolig tävling, ett helt nytt koncept. Den stora utmaningen blir nog att orka spela alla hål och hålla fokus. Jag kommer att gå och lägga mig tidigt och äta en stabil frukost för att förbereda mig på bästa sätt, säger Nora Sundberg.

Storasyster Alice fortsätter:

– Det ska bli spännande att spela betydligt fler hål än de normala arton – och framför allt se hur det känns efter fem varv. Jag ser verkligen fram emot den här utmaningen!

En tidigare elitspelare som antagit utmaningen är Anders Sjöstrand, med segrar på både danska och svenska touren. I dag är han golfkommentator på Viasat.

– Äntligen har vi fått golfens marathon! Min största utmaning blir att hålla uppe energinivån och bara slå slag för slag.

Ingen pensionärssport

Johan Stille är tävlingsledare och initiativtagare tillsammans med några kompisar på hemmaklubben Stockholms Golfklubb. De brukar spela tidiga morgonrundor.

– Vi behöver förändra bilden av golf som en långsam pensionärssport samt promota kompakta och snabba golfbanor. Få har tänkt på golf som en uthållighetssport med en stor portion strategiskt tänkande, men det är den.

Jonas Widegren, klubbchef Stockholms GK, säger om att hysa premiären av ultragolf i Sverige:

– Jag är stolt! Här på klubben spelar gäster och medlemmar golf som motsvarar cirka hundratusen motionstimmar om året. I år kommer det att bli ännu fler, dels tack vare att intresset för att spela golf under coronapandemin är enormt, dels för att Ahlsell Flag100 ensamt bidrar med cirka tusen timmar till.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…