Hem På nytt jobb Han blir ny headpro på Mölle Golfklubb

Han blir ny headpro på Mölle Golfklubb

Marcus Nilsson, headpro på Mölle Golfklubb.

Marcus Nilsson tillträder 16 januari tjänsten som head pro och kanslist på Mölle Golfklubb. Marcus är 33 år och utbildad PGA Club Professional. Han gick HTU (Högre Tränarutbildning),

har tolv års erfarenhet av shop- och kansliarbete. Han har också jobbat som golftränare i fem år varav tre år på Malmö/Burlöv och två år på Rya Golfklubb.
Med denna bakgrund är han som klippt och skuren för den nyinrättade tjänsten på Mölle Golfklubb.

Satsningen är sprungen ur en ambition att få klubben att bli mer levande under en större del av året:
– Grundtanken är att vi ska tvätta bort bilden av Mölle som en typisk sommarklubb, säger Ulf Jerlebo som är klubbchef på Mölle.

– Klubben sjuder ju av aktivitet och liv under sommarmånaderna. Då är klubben en träffpunkt där många samlas för att spela golf, träna, äta och umgås. Men framåt hösten avtar aktiviteterna. Det ska vi ändra på. Vi vill kunna erbjuda mer klubbaktivitet året om. Gärna utomhus om det funkar, annars inomhus.

På Mölle ska Marcus dels utveckla träningsverksamheten, dels arbeta med att stärka service och effektivitet på kansliet.

Marcus Nilsson, ny head pro på Mölle.

– Det som lockade med tjänsten var just möjligheten att kunna bidra med att skapa en året- runt-verksamhet på Mölle. Och har man den ambitionen är det viktigt att någon finns på plats året om, säger Marcus Nilsson som ju har erfarenhet både från den administrativa sidan och från tränarsidan.

Han ser också fram emot att få samarbeta med och lära av klubbens pro sedan 1985, Johanna Pyk Jargård. Hon kommer även fortsättningsvis att arbeta på Mölle under högsäsong, i samma roll som tidigare.
– Det ska bli kul att lära känna henne och ta del av den kunskap hon besitter, säger Marcus. Det är ju ovärderligt.

Johanna bor i Spanien under vintrarna. Därför har inte klubben kunnat erbjuda lektioner och organiserad träning under höst, vinter och tidig vår.
– Och det har varit en brist, menar Ulf Jerlebo. Det har bidragit till att vi upplevts som en typisk sommarklubb. Men nu har vi tre inomhusanläggningar i trakten som vi kan samarbeta

som vi kan samarbeta med. Där kan vi bedriva träning och andra aktiviteter och det är bra, inte bara för dem som bor i Mölle utan även för dem som kommer till Mölle under höstlov, julledighet och sportlov. Och ta bara en sådan sak som att vi nu kommer att kunna ta emot skolklasser som vill besöka klubben.

– Men vi är ju inte i närheten av att kunna fylla en tränares dagar med elever på höstkanten. Därför kommer Marcus även att jobba en del med mig på kansliet. Jag hoppas att det ska ge mig lite mer tid att utveckla olika samarbeten och lägga mer tid på att etablera en bättre kontakt med företag, kommun och andra myndigheter. Det blir bra för det finns en otrolig potential att ytterligare utveckla golfturismen i vår del av Skåne.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i På nytt jobb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Han blir ny klubbchef och VD för Halmstad Golfklubb

I mitten av januari meddelade Halmstad Golfklubbs VD Christian Jakobsson att han efter 15 …