Hem Banor & klubbar Han blir ny klubbchef på Kils Golfklubb

Han blir ny klubbchef på Kils Golfklubb

Christian Nilsson

 Den före detta europatourspelaren Christian Nilsson från Karlstad blir ny klubbchef på Kils Golfklubb.

Christian har en seger och tre andraplatser på DP World Tour och kommer närmast från en roll som idrottsrådgivare på Svenska Golfförbundet.

Han får en nyckelroll i klubbens satsning på att bli Värmlands bästa junior- och familjeklubb.

Christian Nilsson.

– Jag ser verkligen fram emot att få arbeta för klubben som betytt så mycket för mig under min uppväxt. Kils GK är en öppen och familjär golfklubb och jag vill fortsätta skapa engagemang genom att vara en kommunikativ och engagerande ledare. Det är en välskött klubb med stark kultur av sammanhållning och ideellt arbete för allas bästa. Det ska vi ta vara på och utveckla, säger Christian Nilsson.

Förutom tourproffs har Christian varit instruktör och arbetat med marknadsföring och sponsorer på Karlstad GK, samt bolånerådgivare på SBAB. Han driver också den populära Golfpodden. I hans nuvarande anställning på Svenska Golfförbundet arbetar Christian med utbildning inom organisation, kommunikation och processledning och leder också utvecklingsarbete med styrelse och personal på golfklubbar.

Christian Nilsson börjar arbetet som klubbchef 1 juli.

I rollen ingår totalansvar för all verksamhet inklusive ekonomi och personal. Stort fokus ligger på att öka antalet medlemmar och sponsorer samt utarbeta mål och strategier för hur arbetet ska ske med målet att bli Värmlands bästa junior- och familjeklubb.

– Det är verkligen glädjande att vi nu får ”hem” Christian igen. Hans breda kunskap och erfarenhet som spelare på hög nivå, tränare, som idrottsrådgivare, hans arbete med sponsring och marknadsföring, samt kunskap om kommunikativa kanaler, gör honom mycket lämpad för jobbet. Samt hans personlighet och hjärta för Kils GK förstås”, säger Kils GK:s ordförande Tage Nordkvist.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

SGF i nytt samarbete med WWF – ska »göra golfen vildare«

Världsnaturfonden (WWF) och Svenska Golfförbundet (SGF) lanserar i dag ett nytt samarbete …