Hem Banor & klubbar Nu tar Hills över Torrekulla – så förändras banan

Nu tar Hills över Torrekulla – så förändras banan

Torrekulla Hills Valley Course

Nästa år döps Torrekulla om till Valley Course i samband med att Hills Golf Club tar över ägarskapet för 12-hålsbanan.

I höst lägger den nye ägaren om samtliga greener på banan. Man kommer också att lägga igen en del bunkrar och bygga om några tee-ytor.

Banan får också en helt ny sträckning som utgår från Hills klubbhus i stället för det gamla. I samband med det byggs två nya hål samtidigt som två andra hål tas bort ur den gamla bansträckningen.

Vad gäller greenerna så byter man grässort.

– Vi har torvat om alla greener för att lägga samma krypvenssort (007) på Valley som vi redan har på Hills, säger Mats Sterner, VD Hills Golf & Sports Club. Vi ska även ta bort en del bunkrar för att göra banan mer spelbar för fler. Då blir den en bättre introduktionsbana för golf än vad Hills är. Hills är kanske lite mer strategiskt utmanande tävlingsbana. Nu byggs det också ett bostadsområde runt Hills där 300 familjer redan flyttat in. Och med tanke på barn och juniorer som kan ansluta så vill vi främja deras start i golfen med en bana som är mer anpassad för dem.

En överenskommelse om ett övertagandet kom redan 2021, då Hills banpersonal tog över skötsel av banans spelytor. Detta för att Hills skulle kunna genomföra utvecklingsåtgärder på banan. Torrekulla Golfklubb var dock ansvarig för den dagliga driften av verksamheten.

Hur många av Torrekullas medlemmar följer med i flytten?

– Vi har precis i dagarna skrivit ett nyttjanderättsavtal med den föreningen. Banan ingår i Hills men vi har olika typer av medlemskap som ger dig rätt att spela antingen båda banorna eller på den ena eller andra. Den gamla föreningen kommer att ha kvar viss verksamhet men ungdomsträningen sker i Hills regi. hittills har en tredjedel av Torrekullas medlemmar gått med i Hills. Vi får se hur många det blir till slut. Det fanns 750 medlemmar i den klubben, och vis er gärna att vi får max 400 nya medlemmar i den nya produkten.

Från och med sista november 2022 blir Torrekulla, under namnet Valley Course, en del av Hills utbud.

– Den främsta anledningen till att vi tar över Torrekulla golfbana är att Hills skall bli en ännu mer attraktiv golfanläggning för våra medlemmar, partners och gäster. Det kommer innebära ökad tillgänglighet till golfspel och att vi kan utveckla ungdomsverksamheten ytterligare. Vår ambition är att banan kommer vara en trevlig och familjär spelupplevelse för alla golfare, oavsett handicap.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…