Hem Marknad & media Simulatorgolf får sitt eget svenska mästerskap

Simulatorgolf får sitt eget svenska mästerskap

SM i simulatorgolf

Golf i simulatorer blir allt mer en officiell del av golfsporten – och nu får varianten sitt eget SM.

Först ut är JSM i Stockholm 12 november, då även en pressträff anordnas. I februari tar golfen plats på SM-veckan vinter i Skövde, med öppet kval i december.

Golfens inträde i SM-veckan vinter annonserades i ett pressmeddelande från Riksidrottsförbundet (RF) den 16 februari 2022:

”E-cycling, rullstolshandboll och simulatorgolf är några av de nya idrotterna som tillsammans med bland annat brottning, längdskidor och badminton ska göra upp om medaljerna”, stod att läsa i detta.

Golf i simulatormiljö ger möjlighet att spela digitala varianter av befintliga golfbanor. Tävlingsspelet är utbrett och redan finns ett stort utbud golftävlingar som spelas inomhus. Bland annat arrangerades redan förra vintern en simulatorgolftävling med prispengar inom herrarnas MoreGolf MasterCard Tour.

– Vi jobbar sedan en tid tillbaka brett även med golf i simulatormiljö. Att vi nu introducerar mästerskap och syns tillsammans med övriga idrotter under SM-veckan gör förhoppningsvis att fler får upp ögon för att golfsäsongen numera är året runt i hela Sverige för den som vill, säger Sofia Pettersson, ansvarig för simulatorgolf på Svenska Golfförbundet (SGF).

Hon fortsätter med att beskriva förbundets roll:

– Anpassade regler och tävlingsbestämmelser är ett ansvar vi har som förbund. Vi jobbar även på att förenkla för fler att genomföra tävlingar och att tillsammans med branschorganisationen Golf & Co skapa en dialog bland simulatoraktörerna i Sverige, säger Sofia Pettersson.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Marknad & media

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…