Hem Banor & klubbar Han blev årets klubbchef 2017: ”Han har gjort utmaningar till möjligheter”

Han blev årets klubbchef 2017: ”Han har gjort utmaningar till möjligheter”

För fem år sedan stod medlemsavgifterna för cirka hälften av Lindesbergs GK:s intäkter. I dag står de för blott för en tredjedel.

Förmågan att skapa nya affärer och intäkter var en av orsakerna till att Stefan Leskinen på Lindesberg utsågs till Club Manager of the Year av GAF.

Konkurrensen om titeln var hår. Utöver Stefan Leskinen var även Claes Berfeld, Åkersberga GK, Per Simonsson, A6 GK, Sofia Strindholm, Karlstad GK och Thomas Nestenius, Bjäre GK, nominerade.

Förklaringen till att Stefan Leskinen till slut utsågs hittar vi i motiveringen:

”Att vara chef på en golfklubb kräver en utåtriktad allkonstnär.

Man ska inte bara ha förståelse för en golfbana ska skötas utan man ska även ha goda insikter i hur ett företag ska drivas. Man ska förstå människor och kunna hantera gruppdynamiken i en ideell förening integrerat med affärsverksamhet. En modern klubbchef behöver vara en ledare för de anställda, ett föredöme för medlemmarna och en skicklig försäljare på en tuff marknad.

Årets klubbchef har haft en långsiktig utvecklingsplan som resulterat i en rad goda och inkomstskapande relationer med näringsliv, kommun, landsting, partners och idrottsföreningar i närområdet det senaste året. Golfklubben har blivit en mötesplats där inte bara golfare känner sig hemma.

Klubbchefen har åstadkommit denna utveckling utan att kärnan i verksamheten glömts bort eller försakats. Under året som gått har klubben tagit fram och genomfört en gedigen 100 punkters förbättringsplan för golfbanan. Arbetet har gjort en redan trevlig bana ännu bättre – vilket borgar för fler framgångsrika verksamhetsår.

Klubben har haft över 5 000 övernattande gäster – majoriteten av dem har inte varit golfare. På klubben finns inte bara padelbana och lekplats utan också ett femtiotal välutnyttjade platser för husbil och husvagn.

För fem år sedan stod medlemsavgifterna för cirka hälften av klubbens intäkter. I dag står de för blott för en tredjedel.

Just nu håller ett hotell på att byggas invid klubbens stugor.

Det beror på att årets klubbchef 2017 har gjort utmaningar till möjligheter.

Club Manager of the Year 2017 är Stefan Leskinen, Lindesbergs GK”

 

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu bevattnas Stockholms Golfklubb med regnvatten från Mörbys dagvattenbrunnar

När Stockholms Golfklubb renoverade Kevingebanan upptäckte man att det gick dagvattenledni…