Hem Grönytor & bandesign Greenkeepers kritiska till Pings nya putter: ”Vad hände med golfvettet?”

Greenkeepers kritiska till Pings nya putter: ”Vad hände med golfvettet?”

Göran Tyrsing, kanslichef på SGA Riks, är kritisk till en av modellerna i Pings nya Sigma-serie.

Putter-serien presenterades på Golfstoremässan i höstas och  tilldrog sig intresse av två anledningar. Dels kan skaftet förlängas steglöst från 32 till 36 tum tack vare en smart mekanism inbyggd i greppet Dels fanns en modell i serien, Ping Sigma 2 Fetch, vars huvud är utformat så att golfare med öm och stel rygg skulle kunna använda putterhuvudet för att plocka upp bollen i stället för att böja sig ned. I mitten av huvudet finns ett hålrum dimensionerat för att en boll ska fastna.

Det är det sistnämnda som vållat en del reaktioner bland banarbetare och som Tyrsing har gjort sig till talesman för.Göran Tyrsing skriver på SGA:s Facebooksida:

”Ett kvalitativt och kompetent företag har fått stora hjärnsläppet och producerat en putter som passar i storlek och utformning för stoppas ner i hålet för att plocka upp bollen med. Min fråga är: skall vi ändra på golfvettet för att företag släpper en produkt?”

Han fortsätter:

”För vem är det ett problem att golfare stoppar ner putter i hålet? För golfarna! Hålkanterna kommer att vara runda om folk börjar stoppa ner putter i hålet … SGAs medlemmar brinner för att leverera fina banor till sina medlemmar och gäster. Och tyvärr har inte golfsverige förstått vad det innebär när folk börjar stoppa ner puttern i hålet. Jag väntar fortfarande på att klubbar går ut och säger att det är inte tillåtet att stoppa ner putter i hålet. SGA och en av SGFs bankonsulenter har förklarat vilken skada detta kan leda till.”

 

Patrik Bäckbom på Ping i Sverige vill tona ned den påstådda faran med putterns alternativa användningsområde.

– Vi marknadsför inte puttern för att man ska använda den till att plocka upp bollen från koppen. Den har en form som gör att den går ned i hålet men det är inget vi vill att man ska göra. Jag tycker det är olyckligt att det uppfattats på det sättet. Det strider mot golfvettet så jag kan inte tänka mig det här blir ett stort problem. Men puttern går bra att använda för att plocka upp bollen från green, det är det en ska användas till. Bollen sugs fast i puttern. Men jag tror inte att just det är det främsta skälet till att man köper puttern. Det är en väldigt bra, skön putter.

– Fetch är en modell av tio, köper man den modellen så köper man den nog för att man gillar att putta med den.

Patrik Bäckbom tog del av Göran Tyrsings synpunkter redan i oktober. Patrik vidarebefordrade åsikterna till Pings Englandskontor. Där hade man inte fått motta liknande farhågor:

– De hade inte hört något kritik där. Av någon anledning ser de inte där vad man ser här i Sverige. Inte i något annat land har man pratat om faran med att puttern skulle används på ett felaktigt sätt. Vi är kanske mer golfmedvetna i Sverige. Det är många som spelar och många som är medvetna om banan och vilken stor utmaning det är att hålla banan i skick.  Så vi har nog vett att använda klubborna på rätt sätt.

 

 

 

.

 

 

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Grönytor & bandesign

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Rönnebäck först med att klippa både ruff och fairway på 18 hål med robotklippare?

Rönnebäck blir möjligen först i Sverige med att klippa både fairway och ruff på en fulläng…