Hem Banor & klubbar Gotland Dunes försenad i väntan på finansiering

Gotland Dunes försenad i väntan på finansiering

Gotland Dunes Bungenäs

2006 godkände miljödomstolen en 18-hålsbana vid Fårösund och en tid därefter inleddes provschaktningar. Men sedan har arbetet legat nere.
Men projektet är inte nedlagt:

– Vi kan definitivt dementera de ryktena, säger Magnus Syrén, vd för Syrén Blomgren Design till Hela Gotland.se. Vi har provschaktat på ett par ställen för att dels undersöka vad för slags material marken består av dels för att se vilken metod vi ska använda för att bygga. När vi väl börjar bygga kommer vi inte göra det bara för att avbryta det.

Inledningsvis var det Tommie Tumba Golf Design som ritade banan och som drev projektet. Tommie Tumba finns dock inte med i projektet i dag. Sedan förra sommaren drivs projektet av bolaget Syrén Blomgren.

– Vi två arbetar vidare med det här i bolaget medan Tommie Tumba kommer att gå över till att driva själva träningsanläggningen framöver, säger Magnus Syrén.
Banan, vars anläggningskostnad beräknas uppgå till 40 miljoner kronor, kommer inte att stå klar 2008, vilket man tidigare siktat på.

– Arbetet med Dunes är en process där vi nu arbetar med att säkerställa finansieringen. När det gäller kostnaden beror det på vad man lägger in i dem. Vi har sagt cirka 40 miljoner, men då planerar vi för en maskinhall och en mindre klubbstuga till att börja med.

– Jag tänker inte sticka ut hakan och säga när vi kommer igång, men vi jobbar mycket med det för tillfället. Vår policy är att inte starta förrän vi har säkrat finansieringen”, säger Magnus Syrén.

FAKTA:

En projekterad linksbana belägen på Gotlands norra udde, strax sydost om Fårösund. Fastigheten omfattar ca 92 ha utmed en kuststräcka om 2 kilometer, 1 kilometer från Fårösund. Ett öppet landskap, en havsnära miljö, kraftiga sydvästliga vindar och ett av Sveriges mest solsäkra områden, bäddar för stora golfupplevelser. I samarbetet med Fårösunds Fästning, som gs av Pontus Frithiof, kommer man även att kunna erbjuda en restaurang och hotellanläggning av hög klass.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

En kommentar

  1. Simon

    fredag, 15 februari, 2008 at 19:39

    Här behövs nog att en galning som Björn Örås kliver in om det ska bli något. Det är ett perfekt läge för golf – men knappast om man vill attrahera många greenfeespelare. Det kan bli en bana som Golf Digest ”dreglar” över men det är långt ifrån säkert att det kommer att bli en bana som lockar ”vanliga” golfare. Men ju fler banor på ”ön” desto bättre. Det tjänar alla på. Det är säkert ingen slump att Pierre Fulke fick i uppdrag att bygga om Kronholmen förra året. Det här är en konkurrens som alla tjänar på.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu får gamla golfbanan nytt liv – som våtmark: ”En rik miljö för friluftsliv och rekreation”

Kommunstyrelsen och byggnadsnämnden i Kristianstad har fattat beslut om planuppdrag för at…