”Bli ambassadör för Sveriges Golfdestination No 1”
Så löd budskapet till medlemmarna i 10 skånska klubbar i förra veckan.
Söndagen den 3 oktober erbjuds man som medlem i en golfklubb att ”prova på” Sveriges Golfdestination No 1. Man väljer 1 bana och 1 hotell och spelar och bor över och njuter av en god hotellfrukost och kan sedan om man vill – gå till jobbet på måndag morgon. Efteråt får man svara på några frågor om sin upplevelse. Priset är lågt, bara 500 kr per person.
– Det är inte meningen att hotellen och golfbanorna skall tjäna pengar på detta. Vi har valt en dag där banor och hotell har relativt mycket ledig kapacitet och priset är mer eller mindre självkostnadspris. Man bokar och betalar on-line och det ger oss som destination en ypperlig möjlighet att testa detta nya system där man kan boka hotell och starttid på samma ställe i realtid och få bekräftelsen direkt, säger projektledare Cecilia Hellke.
– Nu har vi kommit så pass långt i vårt samarbete och utvecklingen av vår destination att vi är redo att testa vårt samarbete och vill samtidigt veta vad kunderna tycker om oss, säger Martin Fredriksson, klubbchef på Båstad Golfklubb, en av de deltagande golfklubbarna i samarbetet.
– Det är viktigt för oss att även nå ut lokalt till golfare i vår egen region så att de medlemmarna också känner stolthet att deras klubb är en del av en helhet och kan fungera som ambassadörer för hela regionen, säger Henrik Johansson, hotellchef för Comfort Hotel Nouveau i Helsingborg, som var en av initiativtagarna till evenemanget.

”Sveriges Golfdestination No 1” är ett samarbete mellan de 10 nordvästskånska kommunerna, golfklubbar, hotell och transportörer i nordvästra Skåne. Under snart 3 års tid har man samarbetat för att locka fler besökare till regionen och för att verkligen bli ”Sveriges Golfdestination No 1”.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Resor & turism

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Lydinge Resort utsett till Skånes bästa golfhotell

Lydinge Resort har belönats med utmärkelsen Skånes Bästa Golfhotell av Travel News Busines…