Hem Utrustning & prylar Generationsskifte hos Titleist: Nu släpps nya järnklubborna

Generationsskifte hos Titleist: Nu släpps nya järnklubborna

Titleist skrotar AP-serien som ersätts med nya T100, T200 och T300.

Dessutom släpper man två nya bladklubbor – 620 CB och MB.

– Vi hade kommit till en punkt när det var dags att göra något helt nytt. Det började redan med TS-drivern för ett år sedan när 900-serien gick i graven. Och detta beror på att vi har helt nya sätt att använda material på. Därför lägger vi nu AP-familjen på hyllan och välkomnar T-serien, som bygger på tre modeller, säger Ennis Myndel.

Han betonar att T-serien inte är ”nya AP1, 2 eller 3”.

– Vi pratar inte om nya T-serien som de nya AP-modellerna.

Ju högre siffra, desto mer teknologi finns det i klubban. T100 är den som blivit mest spelad på touren och den ersätter AP2.

– Den är lite smäckrare. Det är den absolut bästa klubban för de bästa spelarna. Tricket med klubborna i den nya serien är att göra allt snyggare, mer iögonenfallande och ändå mer spelbart, säger Ennis.

T100 har en hel del tungsten (volfram) i järntre till järnsju, mer än i AP2. Mellan 3 och 6 har tunnare träffyta, progressiv bladlängd och en smalare topplinje som matchar 718 CB i profil. Loftmässigt matchar T100 AP2.

– Fokus har legat på att få de långa järnen lite mer lättspelade.

T200 och T300 har fått Max Impact-tekniken är ett system som kombinerar en tunn träffyta, ett strukturellt stöd och en polymerkärna. Titleist beskriver det som en teknik som ”tillåter oss att fortsätta förbättra prestanda genom att pressa nuvarande material till nya gränser”.

T-Serien dyker upp i butik 30 augusti.

[tabs type=”horizontal”]
[tabs_head]
[tab_title]T100[/tab_title]
[tab_title]T200[/tab_title]
[tab_title]T300[/tab_title]
[/tabs_head]
[tab]T100 är arvtagaren till AP2. Huvudet är en smidd och perimeterviktad konstruktion med rejäl volframviktning i järntre till järnsju (i snitt 66 gram!) och träffytan är blott 1,8 millimeter. Klubban har en snygg profil med progressiv bladlängd, offset och tunn topplinje. Den matchar faktisk 718 CB!) Sulans nya konstruktion har fått en bättre övergång från leading edge till bakre kanten. Standardskaft: True Temper AMT Tour White  och MCA Tensei Blue AM2 (grafit). Grepp: Golf Pride Tour Velvet 360. Pris: 1 833 kronor/klubba eller 10 999 kronor för sex järn (5-pw).[/tab]

[tab]T200 har fått en teknik som går under namnet Max Impact Technology. Detta är modellen som ersätter distansmodellen AP3. Tekniskt är T200 konstruerad för att ge maximal bollhastighet och hög utgångsvinkel. Max Impact technology kombinerar en tunn, smidd L-träffyta med ett strukturellt stöd, volframvikter och en kärna av polymer för känslans skull. Resultatet blir att bollhastighet och utgångsvinkel äbevaras över en stor del av träffytan som är så het att konstruktionen fått dämpas för att inte överskrida gränsvärdena. Standardskaft: True Temper AMT Black  och MCA Tensei White AM2 (grafit). Grepp: Golf Pride Tour Velvet 360. Pris: 1 833 kronor/klubba. 10 999 för sex järn (5-pw, sålskaft).[/tab]

[tab]T300 tar vid efter Titleists snälla, lättspelade AP1-modell. Det är den modell av de nya modellerna som har mest teknologi. Även här hittar vi Max Impact Technology.  Ett större huvud ger självförtroende för spelare med högre hcp. T300 har en närmast extrem perimeterviktning med massor av volfram är i princip hela träffytan en sweetspot och den låga tyngdpunkten gör att man fått stärka loftet för att få rätt bollbana. Det gör att spelare med högre fart lär slå de här klubborna hur långt som helst – för mig går järnfyran som en driving iron! Standardskaft: True Temper AMT Red  och MCA Tensei Red AM2 (grafit). Grepp: Tour Velvet 360. Pris: 1 333 kronor/klubba.[/tab][/tabs]

Titleist presenterade också två nya smidda blad: 620 CB och MB med fokus på klassiskt utseende och mindre på teknologi, även om järntre och järnfyra i CB-modellen är har tungstensvikter adderade för högre bollhastighet och mer förlåtande egenskaper

Både modellerna har fått en mindre designjusteringar. Profilerna är matchade för att man ska kunna mixa klubbor från seten.

Priset är 1 857 kronor/klubba.

 

 

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Utrustning & prylar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu lanseras Wilsons nya mobilapp för custom fitting

Som Golfbranschen.se tidigare berättat ska Wilson Golf lansera en mobilbaserad custom fitt…