Hem Banor & klubbar Stefan Condé byter klubb: ”Båstad tillhör ju i toppskiktet i Sverige”

Stefan Condé byter klubb: ”Båstad tillhör ju i toppskiktet i Sverige”

Efter 25 år som pro slutar Stefan Condé på Torekov Golfklubb för att nästa år börja på grannklubben Båstad.

– Man kan säga att Båstad har gett mig ett erbjudande som var svårt att tacka nej till. Båstad är en spjutspets bland golfklubbar i Sverige: Man har traditionen men det finns också nytänkande i klubben och som anläggning så är man ju i toppskiktet i Sverige.

– En anledning är också att det är bra med nya utmaningar. En annan är den ekonomiska biten: Jag fick ett bra erbjudande. En tredje anledning är att jag nu får jobba ihop med en kollega som Håkan Svensson. Han är en av de bästa instruktörerna i området. Det ska bli kul att ha en kollega att bolla med. Det kan vara ensamt ibland att vara pro när man inte har någon att bolla tankar med. Och nu när Per Hanson slutar på Båstad och lämnar en lucka så uppstod möjligheten.

Stefan Condé är född och uppvuxen i Torekov.

– Så att sluta efter 25 år är emotionellt. Det har varit varit svårt att bestämma sig för att ta det steget. Det är inte alltid man tar de mest förnuftiga besluten med hjärtat. Men jag har haft folk omkring mig som jag konsulterat och som hjälpt mig tänka med hjärnan. Och sedan känns det som att om jag någon gång ska byta klubb, då när det nu.

– Jag kan erkänna att jag haft lite beslutsvånda. Torekov är ju en magisk plats. Du har ju varit där så du vet hur vackert det är. Men ibland måste man låta intellektet gå före känslorna…

Nu blir du anställd efter 25 år som entreprenör?

– Under de åren jag har varit pro har Golfsverige genomgått en viss förändring. När jag började var nästan alla pro´s entreprenörer. Det var få som var anställda av klubben. Och jag har märkt att det kan bli slitningar mellan en pro som är entreprenör och en klubb. Ibland går intressena emot varandra. Det är lättare när man är anställd, det blir mindre friktion. 

Men du får närmare till jobbet nu?

– Ja, jag har 15 minuter till Torekov och fyra minuter Båstad.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Fredrik och Johan lämnade golfklubben för att förverkliga en dröm

När de inte hittade en golfklubb som delade deras visioner – då valde Fredrik Tillgre…