Hem Tourer & tävling Förbundet bryter med Henrik Stenson: ”Kan inte vara en förebild”

Förbundet bryter med Henrik Stenson: ”Kan inte vara en förebild”

Henrik Stenson i reklam för Ryder Cup

Enligt ett telegram från TT så bryter Svenska Golfförbundet sitt samarbete med Henrik Stenson. Enligt Gunnar Håkansson, generalsekreterare på Svenska golfförbundet, väljer man att inte förnya sitt samarbete med Stenson eftersom de inte tycker att Henrik, genom sitt engagemang i LIV-golfen, kan agera förebild för svenska golfjuniorer. 
– LIV-golfen strider mot det idrottsliga ekosystem som vi tror på. Vi investerar mycket pengar i barn och unga, i tourerna, i drömmen om att någon gång ta sig hela vägen och det här är något vi gör tillsammans med Sveriges golfklubbar i en rätt avancerad tävlingstrappa, som många bedömer är en av de bästa som finns inom golfvärlden, säger Håkansson till TT.

– LIV-golfen är ingen sådan plats. Vi ser det snarare som en uppvisningsserie och då tycker vi inte att det passar ihop. Det är skälet helt enkelt, det krockar med vår värdegrund när det gäller idrott.

Stenson har fungerat som en ambassadör för golfförbundets paragolf. Han har även även frontat en juniortävling tillsammans med Fanny Sunesson.

Läs fler relaterade artiklar
Läs mer av Tommy Jeppsson
Ladda fler i Tourer & tävling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Luke Donald utsedd till europeisk Ryder Cup-kapten igen

Luke Donald har utsetts till kapten för det europeiska laget i Ryder Cup 2025 på Bethpage …