Hem Marknad & media Europas golfdamer öppnar USA för svensk uppstickare

Europas golfdamer öppnar USA för svensk uppstickare

Efter tio år på den europeiska marknaden, gör det svenska klädmärket Abacus nu entré också i USA.
– I dag är vi okända för amerikanerna. Men efter Solheim Cup-veckan, med final 21–23 augusti, kommer alla att ha sett oss, säger Abacus VD Sven-Olof Karlsson.

[ad#ad-4-liten]
Abacus utvecklar sport- och funktionskläder med ursprung och hjärta i golfen och har vuxit med mer än 25 procent per år sedan starten. Abacus finns nu i över 20 olika länder.

För andra gången i rad klär Abacus nu dagens och morgondagens stjärnor i det europeiska laget i Solheim Cup, som är ett av världens största evenemang inom kvinnlig idrott.

Varje dag kommer det Europeiska Solheim Cup laget och Ping Junior laget att möta publik och media i en ny unik Abacus outfit. Delar ur både dam- och herrkollektionen säljs samtidigt i golfshopen på tävlingsbanan, den respekterade Rich Harvest Farms utanför Chicago.
– Det är mycket sällan ett icke-amerikanskt märke släpps in där, säger Sven-Olof Karlsson nöjt. Över huvud taget har vi synts mycket internationellt det senaste året och även golfproffs som inte sponsras av oss har tävlat i våra kläder, exempelvis under damernas British Open.

– Vi är redan etablerade i Kanada sedan flera år, tillägger han. Med hjälp av vår nya, starka kanadensiska distributör är vi nu redo att ta oss an den enorma marknaden i USA.
Solheim Cup är startskottet för satsningen. Därefter deltar Abacus vid världens största golfmässa, i Orlando, Florida i januari och bygger de relationer som krävs för att kunna möta konsument i USA.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Marknad & media

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Tiger Woods och Nike Golf går skilda vägar?

Ett av golfens mest långlivade och framgångsrika kommersiella samarbeten – mellan Tiger Wo…