Hem Internationellt Ilska i England – golfbanor tvingas stänga efter nya restriktioner

Ilska i England – golfbanor tvingas stänga efter nya restriktioner

Golfbanor i England tvingas stänga från och med den 5 november.

Beslutet har lett till stor ilska hos engelska klubbar.

Den brittiska regeringen skriver på gov.uk:

”För att minska social kontakt har regeringen beordrat att vissa företag och lokaler stängs. Dessa inkluderar: fritidsanläggningar inomhus och utomhus som bowlinghallar, fritidscenter och gym, idrottsanläggningar inklusive simbassänger, golfbanor och körbanor, dansstudior, stall och ridcenter, mjuka lekanläggningar, klätterväggar och klättringscentra, bågskytte och skjutbanor, vatten och temaparker.

Däremot är ”utomhusträning och rekreation uppmuntrat i obegränsad utsträckning men bara med personer från samma hushåll, på egen hand eller med en annan person från ett annat hushåll.”

Men det gäller alltså inte golf.

Reaktionerna på sociala medier har varit ilskna. Tidigare har golf även i England setts som en säker sport att spela under pandemin.

En petition om att golfbanor ska få förbli öppna under nedstängningen nådde 100 000 signaturer efter bara några timmar efter lanseringen.

Richard Peabody, verkställande direktör för Club Systems International, skriver på Twitter:

”Detta är ologiskt, onödigt och kontraproduktivt! Golf är #covidsafe och oerhört viktigt för så många människors mentala välbefinnande. Retweeta och snälla meddela mig om du kan hjälpa!”

Nordirland, Skottland och Wales har sina egna begränsningar.

I Wales har klubbar tvingats vara stängda i två veckor, men detta skulle hävas efter 5 november.

Golfklubbar i Irland kommer att stängas under en samma period som England – ett beslut som även där ledde till ilska och bestörtning.

Kaptenen på North West Golf Club på Irland, Paul O’Hea, säger till The Golf Business:

”Jag kan inte tro det och jag kan inte heller se motiveringen – det är den svåraste delen. Vi har hållit oss till alla riktlinjer från vår första ”lockdown” i mitten av mars till mitten av juni. Och ändå blir det svårare och svårare att hitta en motivering för det.”

”Vi har vidtagit alla försiktighetsåtgärder, både inne och ute. Klubbhuset har stängts med undantag för toaletter och pro shop för registrering. Vi har all skyltning om behövs, vi har installerat nya handdesinfektionsmedel runt banan och klubbhuset. Starttiderna har varit fördelade så att människor inte ska komma samtidigt och de byter om i sina bilar. Vi har investerat så att de inte ens behöver röra vid flaggorna.”

”Alla krattar är borta från bunkrarna och vi har skyltar runt banan, så jag vet inte vad vi kan göra mer. Vi fattade beslutet att stoppa besökare för att vi tyckte att det var rätt att göra.”

”Och nu när klubben stängs kommer det att få stora ekonomiska konsekvenser för klubben. Vårt räkenskapsår slutar i slutet av denna månad och vi har inga intäkter eftersom vi inte har besökare.”

”Det är vad vi har tills vi börjar få in våra avgifter igen i februari. Vårt sponsring är nere eftersom det uppenbarligen inte finns något att sponsra. Vi skulle normalt ha en insamling vid jul, men det har också fallit bort. Det är så frustrerande. Vi har allt på plats och jag vet inte vad vi kan göra mer.

England Golf säger att de kommer att utmana regeringen om beslutet att stänga golfbanorna. Organisationens vd, Jeremy Tomlinson, tillhör dem som upprörts av beslutet. Han skriver på organisationens hemsida:

”När vi lyssnade på premiärministern påpekade han att han aktivt uppmuntrar säker och ansvarsfull träning utomhus för ett hushåll eller två individer … Riktlinjen som följde med att golfbanor fanns med på listan över platser som skulle stänga verkade därför motsägelsefulla och är helt taget ur luften.”

”Inte vid något tillfälle har England Golf – som styrande organ för amatörspelet golf i detta land – konsulterats om detta beslut. Naturligtvis erkänner och accepterar vi fullt ut behovet av att undertrycka viruset för att rädda liv och skydda NHS.

Under hela pandemin har England Golf strävat efter att agera med auktoritet, kunskap, förståelse och extrem flit. Vi har alltid prioriterat vår samhällshälsa och välbefinnande.

Av detta och av många anledningar är det vår uppriktiga övertygelse att det nu är kontraproduktivt att stänga av en hälsosam strävan som naturligtvis lämpar sig för social distansering och spelas på ett Covid-säkert sätt utomhus.”

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Internationellt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Rykten: Callaway Golf till salu – Topgolf avfärdar

Enligt den sydkoreanska nyhetsbyrån Chosun Daily överväger Topgolf Callaway Brands Corp at…