Hem Banor & klubbar Lydinges corona-kampanj lyckad – en gäst bodde gratis i 12 nätter

Lydinges corona-kampanj lyckad – en gäst bodde gratis i 12 nätter

Lydinge Resort i Hyllinge mötte Corona-krisen på ett sätt som fick en del uppmärksamhet i början av sommaren:

Resorten tog fram ett erbjudande som var ganska ovanligt: Alla gäster som checkade in på hotellet fick betala för första natten – men sedan bodde man gratis tills någon annan betalande gäst bokade in sig på rummet.

Och hur gick då denna satsning?

Jo, somliga hade mer tur än andra: En gäst bodde på hotellet 12 dagar men betalade bara för en natt.

En dag i taget

– Det var ett par som reste i Sverige utan direkt någon destination. De berättade att Lydinge blev deras utgångspunkt för sin semester i år. De besökte Sofiero, spelade golf på olika golfbanor i området och padel. De visste ju inte hur länge de fick stanna så de tog en dag i taget och allt blev rätt spontant och härligt, berättar David Carlander som är VD på resorten.

En annan gäst var en tjej i 20-årsåldern från Helsingborg, bara 10 minuters resa från Lydinge Resort. Hon ville komma bort för att studera i lugn och ro och kunde stanna i nio dagar helt utan kostnad.

– Vi är jättenöjda med kampanjen. Syftet var ju att på ett lite annorlunda och kreativt sätt nå ut med vår produkt och få beläggning trots de mörka prognoserna som vi hade vid det tillfället. Det är väldigt många som dels har bokat erbjudandet och det känns som att det blivit lite av en snackis, dels av resenärer men även av kollegor i branschen, säger David.

Många ”hemestrade” på Lydinge

I juli månad exploderade ”hemestrandet” vilket även märktes på Lydinge Resort som nästan haft fullbokat med svenska turister.

På Lydinge finns en golfbana som också den märkt av ”coronaeffekten”.

– Det har verkligen varit högt tryck även på golfanläggningarna.

Prognosen för hösten är fortfarande osäker och David tror att hotellen får planera för att gäster framöver inte kommer att ha så god framförhållning som man haft tidigare.

Lydinge Resort ägs av bröderna Henrik och Björn Gibrand och innefattar hotell med 43 rum, konferens, restaurang, relax, golfbana.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Fredrik och Johan lämnade golfklubben för att förverkliga en dröm

När de inte hittade en golfklubb som delade deras visioner – då valde Fredrik Tillgre…