Hem Utrustning & prylar Cobra släpper driver med ”inbyggd Trackman”

Cobra släpper driver med ”inbyggd Trackman”

I dag visar Cobra upp en drivermodell vars mottagande hos konsument blir intressant att följa – King F7 och F7+ Connect.

Cobra King F7
Cobra King F7

Bortsett från att huvudet har låg tyngdpunkt och hög MOI så är klubban utrustad med en ultralätt sensor som är inbäddad i greppet, vilket gör att golfare kan mäta längd och precision varje slag. Cobra Connect-drivern kopplas ihop med en gratis smartphone appsom avslöjar slagets längd och skruv.

I appen finns också 40 000 banor inlagda för den som vill använda appen som en GPS-enhet. Då kan man okså vara med i Cobras longdrive-tävling, King of the Hole.

Tom Olsavsky, VP Research & Development, COBRA Golf, tycker att det är den mest spännande driver företaget släppt.

– Golfarens aptit för data växer mer och mer i takt med att den uppmärksamhet som spelarna på PGA Tour får från Shotlink, säger Olsavsky.

– Att skapa smarta klubbor genom att lägga till Cobra Connect ger oss möjligheten att ge våra konsumenter tillgång till den typ av data som används av tourspelarna. Vi tror att se dessa insikter kommer att hjälpa golfare på alla nivåer förbättra sina resultat och ha roligare.

För att drivern ska fungera korrekt krävs att spelaren bär sin mobil i byxans framficka.

Programmet har en algoritm för att upptäcka slaget och registrera det. Efter rundan kan spelaren se en översikt av sitt spel från tee och även konstatera vad som bör förbättras. Det går också att dela bilder av drives.

Drivern har i övrigt ett justerbart viktsystem med tre CG-inställningar fram, bak oh i hälen  ger möjlighet att välja mellan tre olika bollflykter: Låg, hög och draw. Den tyngre 12-gramsvikten i främre position skapar en låg, penetrerande bollflykt med lågt spinntal och mer rull för maximal längd. När tyngden  placeras i det bakre läget, levererar den en högre bollflykt med extra spinn för mer carry avstånd och ökad förlåtelse. När den flyttas till hälen minskar spinn för att ge rakare drivar som korrigerar slice.

F7+ har ett mer tradition ellet utseende och är lägre loftad 8.0°, 8.5 °, 8.5D°, 9.0°, 9.5D°, 10.0°, 10.5D° och 11°.

Klubban kommer också i en mattsvart version, LTD.

KING F7 kostar 3 799 kronor, F7+ kostar 3 999 kronor och King F7+ Black LTD 4 999 kronor.

Drivern börjar säljas 13 januari.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Utrustning & prylar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu lanseras Wilsons nya mobilapp för custom fitting

Som Golfbranschen.se tidigare berättat ska Wilson Golf lansera en mobilbaserad custom fitt…