Hem Banor & klubbar Premiär: Nu öppnar Frösåkers nya golfhotell – Anno 1800

Premiär: Nu öppnar Frösåkers nya golfhotell – Anno 1800

Frösåkers nya golfhotell.

Planerna har funnits sedan 1989 – men nu står Frösåkers golfhotell äntligen klart.

Namnet blir Hotell Anno 1800 vilket beror på att stenladugården som hotellet är inrymt i anlades år 1800. 

– Drömmen om ett hotell har funnits sedan 1989 och det är med glädje vi nu äntligen slår upp portarna, säger Christer Ral, gårdens och golfbanans ägare.

Hotelldelen, som ligger i flygeln mitt emot klubbhusdelen i stenladan, har 18 rum, varav tre sviter och 15 dubbelrum. Det finns även en separat boutique-del, Bon Ami, i anslutning till ridhuset, en kort promenad från hotellet, med plats för ytterligare åtta personer i en exklusiv våning.

Hotellrummen är rustika och ladans karaktär har varit viktig att bevara. Alla detaljer i varje rum är noggrant utvalda för att bevara en elegant och genuin känsla. Det är Lotte och Rebecca Ral – fru och dotter i ägarfamiljen – som har designat allt.

Utöver det vanliga

– Vår målgrupp är golfare som söker det lilla extra. Vi erbjuder en upplevelse, inte bara en övernattning. Vår fantastiska bana är rankad bland de bästa i landet och vi vill att allt på anläggningen ska gå i linje med det. Frösåker Golf & Countryclub är något utöver det vanliga, berättar Caroline Lif som är huvudansvarig för hotellet.

– Att det ska finnas ett hotell här har varit en dröm sedan 1989. Vid flera tillfällen har det ritats och planerats, men med full fart på andra håll så har man väntat. Hotellet är alltså väldigt efterlängtat och det har märkts under hela processen. Kärleken till bygget fanns redan innan grunden färdigställdes och det har varit fantastiskt att se allting växa fram från idé till verklighet, säger Caroline. 

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Åsundsholm satsar 10 miljoner på bana och hotell efter emissionen – siktar på topp 50

Åsundsholm Golf & Country Club var nära att läggas ned för tre år sedan. Det var då de…