Hem Marknad & media Välpistade backar ska ge världsrekord i golf

Välpistade backar ska ge världsrekord i golf

Skidanläggningen Stöten i Sälen satsar på världsrekord. I golf. 2 januari arrangeras en long drive-tävling från toppen av fjället. World Cup-backen lyses upp av marschaller och deltagarna slår från en pistad tee med lysbollar.
För andra året i rad arrangerar Stöten en, för en skidanläggning, något annorlunda aktivitet. En long drive-tävling i golf, där målet alltså är att slå en golfboll så långt det bara går.

– Vi genomförde det här lite på skoj förra året då det inte fanns så mycket snö. Och det var så uppskattat att vi gör om det, och höjer ribban i år. Med våra välpistade backar ska vi slå det inofficiella världsrekordet i long drive, säger Per Lehmann, vd på Stöten.
Rekordförsök och feststämning
Rekordet ska slås tillsammans med de tidigare Europamästarna Jessika Wallström och Patrik Andersson som tillhör världseliten i long drive. De kommer först att hålla i en liten uppvisning på skidtorget i Stöten för att lära ut hur man slår riktigt långt. Själva tävlingen drar sedan igång efter stängning då deltagarna och publiken tar sittliften uppför fjället.
På toppen bjuds de på feststämning med spotlights, eldar, musik och en marschallupplyst World Cup-backe. Lysbollar gör att deltagare och publik ser hur bollarna far nedför den nypistade backen. På kvällen summeras längderna vid prisutdelningen på Tipi bar.
– Vi har 50 platser för allmänheten, och det är först till kvarn som gäller, säger Per Lehmann.

Skidåkning + golf = sant
Det finns en tydlig koppling mellan golf och skidåkning i Stöten. Mitt i anläggningen byggs det nämligen en unik golfbana. Banan kommer att vara spelklar 2009, och det är en av världens bästa golfarkitekter, skotten Martin Hawtree, som står för designen.
– Martin Hawtree är golfbanearkitekt i tredje generationen med erfarenhet av både nybyggnationer och varsam renovering av gamla golfbaneklenoder som Lahinch, Royal Birkdale och Royal Melbourne. Det här kommer att bli en golfbana utöver det vanliga, säger Per Lehmann.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Marknad & media

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Han bjuder på gratis golfträning för juniorer: ”Vill ge tillbaka till golfen”

Till helgen kan juniorer mellan 8 och 18 år träna gratis golf – med tränare! – på Danderyd…