Hem Utrustning & prylar Titleist släpper två nya järnmodeller i vår

Titleist släpper två nya järnmodeller i vår

Titleist skrotade sin AP-serie 2019 – den sista serien i ordningen blev 718.

I stället fick vi den nya T-linjen där T100 var den modell som tog vid efter AP2 och där T300 axlade den mer lättspelade AP1:s målgrupp.

T200 var järnet i distanskategorin som fick ersätta långtflygande AP3 som beskrevs ”tourspelarnas järnklubba för mer längd”.

T100•S – två grader starkare loft gör det lätt att kombinera med T200 och/eller T300.

Nu får T-serien tillökning. Dels handlar det om T100•S som skiljer sig från T100 på en viktig punkt: Loftet är genomgående två grader starkare. Detta gör Titleist för att man vill tillgodose de spelare som är mer bekväma med starkare loft på järnen i jakten på längd. Men framför allt blir det nu lättare att matcha T100•S med klubbor  från T200- och T300-modellen för den som föredrar ett kombo-set. Klubbans bounce och offset påverkas inte lika mycket när klubborna kan bockas med två grader starkare loft.

Titleist T100S

Standardskaft: Stål: True Temper Projekt X LZ.
Pris: 11 000 kr (stålskaft, 6 klubbor).

Samtidigt aviserar Titleist också en helt ny modell i sin nya linje: T400 som har fullt fokus på längd!

T400 – lättspelat distansjärn från Titleist.

De här järnen är gjorda för att ge golfare med låg svinghastighet en lätthanterad klubba som lyfter bollen lätt och ger långa slag. Klubban finns tillgänglig i butiker 27 mars och har en så kallad ”split sole design”,  en tunn träffyta samt en ihålig huvudkonstruktion som är förstärkt av volfram som ska hjälpa spelaren att starta bollen högt utan problem vilket bidrar till längre slag. Den voluminösa huvudkonstruktionen budrtar också till att göra klubban mer lättspelad tack vare ett högt MOI-värde.

Sulan är av bredare modell och har en liten upphöjning som gör att den kan glida med mindre friktion mot marken. Bollhastigheten kommer från en tunn, smidd träffyta (från järnfem till järnsju) och skaften av lättviktsmodell bidrar också till att öka svinghastigheten.

– T400 ärTitleist-järnet för den som vill ha superlängd, säger Josh Talge, marknadsdirektör, Titleist Golfklubbor.

– Klubban är konstruerad för att få upp bollen i luften och få den att flyga så långt som möjligt, även när slagen inte sitter perfekt.  Det finns så många golfare, särskilt spelare med lägre svinghastigheter, som kan dra nytta av klubbans teknik. T400 får ut det mesta av din sving samtidigt som den  tillhandahåller spelbarheten hos ett Titleist-järn och har det utseende, ljud och känsla som hängivna spelare efterfrågar.

Titleist T400

Standardskaft: Stål: True Temper AMT Red. Grafit: Mitsubishi Fubuki MV IR.
Pris: 13 000 kronor (stål- eller grafitskaft, 6 klubbor).

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Utrustning & prylar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu lanseras Wilsons nya mobilapp för custom fitting

Som Golfbranschen.se tidigare berättat ska Wilson Golf lansera en mobilbaserad custom fitt…