Hem Ekonomi & affärer Han satsade på damerna – så blev Skaftö Open störst

Han satsade på damerna – så blev Skaftö Open störst

Med 50 000 euro i prispengar är Skaftö Open nordens största golftävling för damer och en av de mest penningtäta tävlingarna på LET Access Series under 2019.

Mannen bakom framgången heter Reine Patriksson, krögare och entreprenör:

– Jag bestämde mig för att starta en tävling för att visa att det går att få upp prispengarna även för damer. Vi har många sponsorer i olika storlek och även klubbens medlemmar har ställt upp. Vårt mål är att bygga en tävling både för spelarna och publiken, en rolig tävling. Som publik skall du kunna komma och sätta dig på något av våra high-light-hål och där äta och dricka något gott och gilla upplevelsen, säger Patrik som hämtade inspiration till Skaftö Open från Solheim Cup:

– När jag var ute och kollat på Frida och de andra svenska tjejerna som var med i Junior Solheim Cup så blev jag så imponerad av allt de gör och all den tid de lägger ned på sin golf, fokus för dem är bara golf. När jag kom till Solheim Cup i Des Moines 2017 då förstod jag hur stor damgolfen kan vara, jag gillade storleken på arrangemanget med läktare och även hur stor publik som kom, då insåg jag att här är något på väg att hända, säger Reine Patriksson om när idéen om att starta Skaftö Open dök upp.

– Väl hemma så började jag följa tourerna både hemma i Sverige och i Europa, kollade leaderboards och fick då upp ögonen för den stora skillnaden det är i prispengar och vilken orättvisa det är.

Skaftö Golfklubb arrangerar för andra året Skaftö Open. Årets upplaga är del av LET Access Serie, touren som leder till Ladies European Tour.

– Vi på Skaftö känner att LET Access Series är perfekt nivå för vår golfbana, vi får se unga lovande spelare på väg mot LPGA Tour som spelar vår tävling på vår bana. Vi tar också hand om spelarna på ett välkomnade sätt, 88 av spelarna bor hemma hos klubbens medlemmar och drygt 60 medlemmar är funktionärer, avslutar Reine Patriksson.Till start kommer både Solheim Cup-spelare, totalsegrare av Ladies Europena tour, segrare från årets säsong på Ladies European Tour och två framtidsnamn i Frida Kinhult från just Skaftö Golfklubb och tyska stjärnrookien Ester Henseleit gör att tävlingen till störst i Sverige i år.

De fem främsta på LET Access Series Order of Merit vid säsongens slut erhåller tourkort till Ladies European Tour. För tillfället finns ingen svenska topp-5, bäst placerad är AIK Golfklubbs Isabella Deilert som är tolva.

Fakta: Skaftö Open
Spelplats: Skaftö Golfklubb
Datum: 13–15 juni
Total prissumma: 50 000 Euro
Deltagarlista
Order of Merit

 

Frida Kinhult från Skaftö.

Fakta: Frida Kinhult
Född:1999
Klubb:Skaftö Golfklubb
College:Florida State University, NCAA Div. 1.
Status: Amatör
HCP:+5,4
Tränare:
Mikael Kinhult.
Nätverk: Marcus Börjesson mentalt, Martin Johansson fys samt flicklandslagets coach Fredrik Wetterstrand.
Landslag:
Flicklandslaget 2013-2017, Damlandslaget 2018-ff

 

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Ekonomi & affärer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Så mycket bättre: Detta är hemligheten bakom den framgångsrika golfklubben

REPORTAGE: Nyckeln till framgång Tränarens funktion är instrumentell för golfklubbens utve…