Hem Ekonomi & affärer Ryder Cup i Paris omsatte mer än 235 miljoner euro

Ryder Cup i Paris omsatte mer än 235 miljoner euro

Ryder Cup 2018 i Frankrike omsatte mer än 235 miljoner euro, enligt en rapport som beställts av Ryder Cup Europe och franska Golfförbundet.

Fler än 270 000 personer kom till Le Golf National i september för att se Europa besegra USA (17½-10½) när Frankrike för första gången var värd för Ryder Cup.

Det var andra gången tävlingen spelades i kontinentala Europa sedan Valderrama i Spanien var värd 1997, och de ekonomiska fördelarna för värdlandet framgår av en rapport som tagits fram av forskare från Sheffield Hallam University’s Sports Industry Research Center.

Enligt rapporten omsatte Ryder Cup 2018 inte mindre än 235,7 miljoner euro. Siffran tar hänsyn till utgifter från besökare och andra eventdeltagare samt investeringar av företag och organisationer, som exempelvis Franska Golfförbundet (FFG) och franska myndigheter. Även utvecklingen av 100 kommunala golfanläggningar, en satsning som inspirerats Ryder Cup, ingår i siffran.

Kanske är det därför omsättningen i Frankrike är högre än när Skottland var värd för Ryder Cup 2014 (Gleneagles). Då landade omsättningen på 106 miljoner pund.

Guy Kinnings, European Ryder Cup Director, säger:

– Ryder Cup 2018 var utan tvekan den största och mest framgångsrika tävlingen i Europa. Prestationen av Thomas Bjørns lag på Le Golf National matchades av en bredare kommersiell påverkan utanför repen. Siffrorna i verksamhetsrapporten visar de stora fördelarna med att arrangera Ryder Cup, som leder till ett land genom åskådare och besökareutgifter, förutom golfarvet, som i Frankrike inkluderade skapandet av 100 korthålsbanor.

– Den betydande ökningen från den ekonomiska aktiviteten 2014 i Skottland understryker också den fortsatta tillväxten av Ryder Cups globala överklagande som en av världens största sportevenemang.

Pascal Grizot, som var ordförande i den franska Ryder Cup kommittén:

– En separat rapport från de franska myndigheterna kommer snart att släppas med jämförbara siffror, vilket bekräftar den positiva ekonomiska effekten för regionen Paris och staden Saint-Quentin-en-Yvelines.

Ryder Cup-rapporten berättar också följande:

▪ Det kom åskådare från fler än 90 länder, nästan hälften av dem kom från Storbritannien (49%).

▪ De andra vanligaste hemländerna för besökare var: USA, Tyskland, Nederländerna, Irland, Belgien, Schweiz, Spanien, Sverige och Danmark.

▪ Sammantaget genererade åskådarna 220 000 övernattningar i Parisområdet. Åtta procent av besökarna förlängde sin vistelse utöver Ryder Cup-veckan.

 

Rapporten drar också slutsatsen att ”Arvet från Ryder Cup 2018 kommer att bli tydligt det närmaste decenniet med en mängd nya kommunala banor som, inspirerade av tävlingen, kommer att göra att golfmarknaden i Frankrike fortsätter växa, medan Le Golf National kommer att vara värd för olympiska golftävlingen under 2024 och kommer att fortsätta att locka fransmän. ”

Den globala räckvidden för 2018 Ryder Cup visades en betydande ökning tack vare ociala medier: över 22 miljarder globala ”impressions” under veckan. Linjär-TVs tittarsiffror var snarlika sändningarna från 2014 på Gleneagles.

Forskare från Sheffield Hallam University’s Sports Industry Research Center (SIRC) sammanställde studien som involverade mer än 6 000 deltagare och konsultationer i efterhand med Ryder Cup Europe, FFG och andra viktiga leverantörer i hela Europa.

Undersökningen replikerade undersökningen som genomfördes 2014 i Skottland för att uppskatta den direkta ekonomiska påverkan av Ryder Cup på Le Golf National i Frankrike och Parisområdet.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Ekonomi & affärer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ryder Cup 2023 i Rom omsatte 262 miljoner euro – ökning med 11 % jämfört med Paris

271 000 människor från 100 olika länder närvarande när Italien arrangerade landets första …