Hem Banor & klubbar Frösåker inviger 9-håls linksbana

Frösåker inviger 9-håls linksbana

Frösåker Golfklubb

Den 17:e augusti inviger Frösåker GCC sin nya korthålsbana – Frösåker Links. Banan har nio par 3-hål och är utformad i klassisk linksdesign med arton karakteristiska potbunkrar, en dubbelgreen och böljande spelfält.

Banan är ritad av Pierre Fulke och Adam Mednick, som tidigare gjort bland annat Visby GK. På Frösåker Links har de använt all sin erfarenhet och kunskap för att skapa en spektakulära bana. Banans utformning och många tees ger möjlighet till stor variation. Hålen spelas från 40 till 125 meter och man kan, om man så vill, spela sig runt endast med en putter.

De arton bunkrarna på Frösåker Links har byggts på ett nytt och miljövänligt sätt genom att använda återvunnet konstgräs till de tvärtorvade bunkerkanterna. Detta skapar en underhållsfri bunker med tydliga, rena kanter. Frösåker är först i världen att från start förse hela banan med Envirobunker.

Med Frösåker Links är ambitionen att erbjuda en helt ny typ av företagsevent. En snabbare och mer modern företagsgolf där även ickegolfare kan delta.

Frösåker Links öppnar den 17:e augusti med sponsorlag, VIP-gäster och Tourspelare som gemensamt hjälper till att få in pengar till ett gott syfte. Hela överskottet går till Barncancerfonden! Det blir två kanonstarter om 9 hål där allmänheten ges möjlighet att följa bra golf. Det finns också möjlighet att utmana kändisar på närmast hål, tävla i puttning och kostnadsfritt få utprovning och test av golfklubbor från Cobra och Titleist.

Den 18:e augusti öppnar Frösåker Links för allmänheten. En i bollen ska ha ”grönt kort” för att bli utsläppta på banan.

 

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…