Hem Banor & klubbar Matz Evensson ny pro på Frösåker

Matz Evensson ny pro på Frösåker

Matz Evensson är ny Pro på Frösåker Golf & Country Club. Han lämnar jobbet som Pro på Nynäshamns GK, men behåller uppdraget som instruktionsredaktör på tidningen Svensk Golf.

– Målsättningen med Frösåker är att ha en bana av högsta klass och en av Sveriges bästa träningsanläggningar för alla som tar sin golf på allvar – från proffs till den vanlige golfaren, säger Matz Evensson.

Det är en välutbildad och meriterad Pro som återvänder till Frösåker där han jobbade som instruktör mellan 1989 och 1995. Matz har suttit i svenska PGA:s styrelse som ansvarig för tränarutbildning, samt varit ansvarig för utrustningskunskap och custom-fitting på PGA:s tränarutbildning och i tidningen Svensk Golf. I tolv år har han medverkat i Svensk Golfs tränarpanel och från 2011 är han ansvarig för tidningens golfskola.

I samband med att Evensson kommer till Frösåker byggs en ny toppmodern studio och en utmanande korthålsbana av linkskaraktär som kommer att hålla samma höga kvalité som den ”stora” banan. Studion blir ett ”Titleist National Fitting Center” och rangen kommer att utvecklas för mer varierad träning.

– Det finns bara fyra Titleiststudios i Europa och vår blir den första i norra Europa. Här ska vi testa utrustning och hjälpa spelare från Europatouren, Challengetouren och svenska Nordea Tour. Vi vill också nå ”vanliga” golfare som vill utveckla sin golf och ha den optimala utrustningen, säger Matz och fortsätter:

– Hos oss ska landslag och tourspelare få en riktig utmaning och de bästa förutsättningarna för avancerad träning. Samtidigt ska vi erbjuda golfskolor och rolig träning för medlemmar och gäster från Stockholm och Mälardalen – året runt.

Matz Evensson blir ansvarig för verksamheten från 2011 men kommer att jobba heltid på Frösåker först från 2012.

Frösåker är idag en av Sveriges bästa golfanläggningar och rankas alltid högt i olika mätningar och undersökningar. Anläggningen ligger vackert vid en mälarvik cirka 10 km sydost om Västerås och en timmes bilfärd från Stockholms City

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Så mycket bättre: Satsning på modern teknik och idrott i centrum när A6 ändrar kurs

För fyra år sedan var Niklas Eriksson på väg att inte bara byta jobb – han funderade på at…