Hem Golfens Nordiska Mötesplats 2019 PING lanserar nästa generation av specialutprovad utrustning för damer

PING lanserar nästa generation av specialutprovad utrustning för damer

PHOENIX (1 juli 2019): Tekniska framsteg, lättare totalvikt, fler utprovningsalternativ och förstklassiga material gör tillsammans att nya G Le2-serien är PINGs mest högpresterande damklubbor hittills, meddelar företaget idag. Hela klubbserien finns i auktoriserade PING-golfshopar från 18 juli och kan förbeställas i hela världen från och med idag.

”G Le2 representerar vårt fortsatta engagemang för att ge damgolfare på alla nivåer tillgång till högpresterande premiumutrustning optimerad för deras svinghastigheter”, sade Stacey Pauwels, PING Executive Vice President och sondotter till PINGs grundare Karsten och Louise Solheim, som bland annat ansvarar för varumärkets verksamhet inom damgolf. ”För att uppnå ett av våra prestationsmål i att förbättra känslan i klubban genom hela svingen har vi fokuserat på att sänka klubbans totalvikt. Vi har kombinerat omfattande kunskaper inom material och tillverkningsprocesser med beprövad designteknik för att leverera mätbara förbättringar i hela setet. Vi ville samtidigt presentera de nya klubborna i en visuellt tilltalande form som också inspirerar till självförtroende. Vi är extremt glada för resultaten och ser fram emot att leverera G Le2-serien till damgolfare över hela världen.”

Utprovade och individuellt byggda

Utöver att säkerställa mätbara prestandaförbättringar i hela G Le2-serien har PINGs tekniker arbetat extra hårt på att utöka utprovningsalternativen för att hjälpa damer att hitta ett set som passar perfekt för deras spel.

”Med utrustning som provats ut för att passa deras spel kan damer se förbättringar med alla klubbor i bagen”, sade Pauwels. ”G Le2-serien gör det med justeringsmöjligheter för loft, lie och längd samt med olika alternativ för skaftvikt, flex och grepp. När vi känner till de specifikationerna är nästa steg i utprovningsprocessen att ta fram den bästa kombinationen av fairwayklubbor, hybrider, järnklubbor och wedgar. Eftersom vi bygger alla klubbor individuellt vill vi att damer ska veta att vi bygger det set som passar bäst för deras spel. Det handlar om att komma fram till vilken sammansättning som ger optimala längdintervall mellan alla klubbor i bagen. Det kan vara ett helt set eller kanske ett halvset med några fairwayklubbor, hybrider, järnklubbor, en wedge och en putter. När vi har samlat in all information från utprovningen kan vi bygga klubborna exakt efter spelarens specifikationer för att leverera maximala prestanda.”

Lättare, snabbare och mer förlåtande driver

Nästa generation av golfens mest högpresterande damdriver maximerar längd och förlåtande egenskaper genom ett större motstånd mot vridning, en hetare träffyta och en lättare totalvikt. Huvudet i titan har en rundare och mer aerodynamisk form som ger högre klubbhastighet. En tunn och smidd T9S+-träffyta har optimerats för den avsedda svinghastigheten, vilket ger större trampolineffekt för högre bollhastighet och bättre utgångsförhållanden. Intern hälviktning ger rakare bollflykt medan mer diskreta turbulatorer bidrar till att drivern visuellt sitter bättre intill bollen. Trajectory Tuning 2.0 i G Le2-drivern utnyttjar en ny, lätt och aerodynamisk hosel sleeve med åtta positioner som kan anpassa bollflykten genom ändring av loftet (±1,5°).

Fairwayklubbor med justeringsmöjligheter, hetare träffytor och högre utgångsvinkel

En tunnare och hetare träffyta i C300 Maraging-stål, betydligt större motstånd mot vridning och en justerbar hosel med åtta positioner skiljer G Le2-fairwayklubbor från sina föregångare. Den extra bollhastigheten som träffytans teknik ger ökar längden och ger tillsammans med en lägre träffyta både högre utgångsvinkel och mer förlåtande egenskaper. Den lättare totalvikten gör det enklare att svinga klubban med högre klubbhastighet, vilket ger längre och rakare slag. Internviktning bidrar till att räta ut slagen och få bollen mot målet. Tillgängliga som trea, femma, sjua och nia.

Lättare, längre och rakare järnklubbor

G Le2-järnklubborna med lättare totalvikt har hög precision och är mycket förlåtande. COR-Eye Technology och ett djupt utskuret hålrum ger större trampolineffekt för mer bollhastighet och högre bollbana. En volframvikt i tån bidrar till att öka motståndet mot vridning med tio procent, vilket ger mer förlåtande egenskaper medan en kompositdekal i hålrummet säkerställer tilltalande ljud och känsla. Tillgängliga som järnsex till järnnio, PW, UW och SW.

Hybrider med hetare träffyta, högre utgångsvinkel och fler utprovningsalternativ

En tunnare och hetare träffyta i CarTech Custom 455 samt lättare totalvikt genererar högre bollhastighet. Tyngdpunkten har också placerats lägre och längre bak för att öka motståndet mot vridning och ge högre utgångsvinkel och mer förlåtande egenskaper. En ny 34⁰ hybridsjua utökar utprovningsalternativen för damer som vill ha glädje av hybridtekniken i stället för en järnklubba. Mer diskreta turbulatorer på toppen bidrar till ett bättre visuellt intryck och underlättar siktet. Tillgängliga som hybridfyra, hybridfemma, hybridsexa och hybridsjua.

Justerbara putters med bättre känsla och mer förlåtande egenskaper

Bättre känsla, mer förlåtande egenskaper och ett nytt sätt att justera skaftlängden ger bättre prestanda och fler utprovningsalternativ för tre nya G Le2-putters (Anser, Shea och Echo). En Dual-Durometer-insert i träffytan – med TR Face Technology – har ett mjukare främre lager för precision och förbättrad känsla i träffen samt ett fastare andra lager för kontroll och mer konsekventa resultat från alla avstånd. Det lätthanterade justerbara skaftet gör att spelaren själv kan anpassa längden mellan 31 och 35 tum. Ett nytt och mjukare PP59 midsize-grepp ger känsla och komfort.

Lättare skaft och mjukare grepp

PINGs egenutvecklade premiumgrafitskaft ULT240 Lite och Ultra Lite är standard i hela G Le2-serien och bidrar till att sänka totalvikten samtidigt som de bidrar till att generera högre klubbhastighet och högre utgångsvinkel. Det supermjuka Golf Pride Tour Velvet Garnet 360-greppet finns i tre storlekar (Blå –1/16″, Röd –1/32″, Aqua –1/64″).

Specifikationer:

G Le 2 Driver

Multimaterialkonstruktion: Gjutet huvud i Ti 8-1-1, smidd T9S+-träffyta och justerbar lättviktshosel i aluminium/termoplast

Loftalternativ: 11,5⁰ (justerbar +- 1,5⁰)

Huvudets vikt: 190 gram

Huvudets volym: 460 cc

Standardlängd: 44,75 tum

Standard-lie: 58,5⁰

Standardsvingvikt: C2

Standardgrepp: Golf Pride Tour Velvet Garnet 360 i tre storlekar (Blå –1/16″, Röd –1/32″, Aqua –1/64″)

Skaftalternativ: PING ULT 240 (i Lite och Ultra Lite flex)

RRP: SEK 4,499

 

G Le2 Fairwayklubbor

Multimaterialkonstruktion: Huvud i 17-4 rostfritt stål, träffyta i C300 Maraging-stål, justerbar lättviktshosel i aluminium/termoplast

Loft (justerbart upp till +-1,5⁰): 3W (19⁰), 5W (22⁰), 7W (26⁰), 9W (30⁰)

Standardlängder: 3W (42,5 tum), 5W (42 tum), 7W (41,5 tum), 9W (41 tum)

Standardsvingvikt: C1

Standardgrepp: Golf Pride Tour Velvet Garnet 360 i tre storlekar (Blå –1/16″, Röd –1/32″, Aqua –1/64″)

Skaftalternativ: PING ULT 240 (i Lite och Ultra Lite flex)

RRP: SEK 2,899

 

G Le2 Järnklubbor

Multimaterialkonstruktion: Huvud i 17-4 rostfritt stål, tåvikt i volfram, kompositdekal i aluminium/termoplast, HydroPearl 2.0-finish

Tillgängliga som järnsex till järnnio, PW, UW och SW i 10 färgkoder (lie-vinkel). Standard är svart färgkod.

Standardlängd/standardloft: J6 (37,13 tum/27⁰), J7 (36,5 tum/30,5⁰), J8 (36 tum/35⁰), J9 (35,5 tum/40⁰), PW (35 tum/45⁰), UW (35 tum/52⁰), SW (34,5 tum/58⁰),

Standardsvingvikt: J6 (C1), J7 (C2), J8 (C2), J9 (C2,5), PW (C4), UW (C5), SW (C6),

Standardgrepp: Golf Pride Tour Velvet Garnet 360 i tre storlekar (Blå –1/16″, Röd –1/32″, Aqua –1/64″)

Skaftalternativ: PING ULT 240 (i Lite och Ultra Lite flex)

RRP: SEK 1,499

 

G Le2 Hybrider

Multimaterialkonstruktion: Huvud i 17-4 rostfritt stål, träffyta i CarTech Custom 455-stål

Loft: 4H (22⁰), 5H (26⁰), 6H (30⁰), 7H (34⁰)

Standardlängder: 4H (39 tum), 5H (38,5 tum), 6H (38 tum), 7H (37,5 tum)

Standardsvingvikt: C0

Standardgrepp: Golf Pride Tour Velvet Garnet 360 i tre storlekar (Blå –1/16″, Röd –1/32″, Aqua –1/64″)

Skaftalternativ: PING ULT 240 (i Lite och Ultra Lite flex)

RRP: SEK 2,149 vid köp styckvis. Hybrider säljs till samma pris som järnklubbor SEK 1,499 när de köps med ett järnset (minst fem järnklubbor)

 

G Le2 Putters

Anser

Puttertyp: Blad

Material: Huvud i 17-4 rostfritt stål, Dual-durometer PEBAX-insert

Finish: Champagne/nickel-plätering

Skaft med justerbar längd: 31 till 35 tum (standard är 33 tum)

Huvudets vikt: 345 gram

Typ av puttrörelse: Lätt svingbåge

RRP: SEK 2,499

 

Shea

Puttertyp: Mid Mallet

Material: Huvud i 17-4 rostfritt stål, Dual-durometer PEBAX-insert

Finish: Champagne/nickel-plätering

Skaft med justerbar längd: 31 till 35 tum (standard är 33 tum)

Huvudets vikt: 350 gram

Typ av puttrörelse: Uttalad svingbåge

RRP: SEK 2,499

 

Echo

Puttertyp: Mallet

Material: Precisionsfräst huvud i 6061 aluminium, sulplatta i rostfritt stål, Dual-durometer PEBAX-insert

Finish: Anodiserat huvud i magenta med sulplatta i champagne/nickel

Skaft med justerbar längd: 31 till 35 tum (standard är 33 tum)

Huvudets vikt: 360 gram

Typ av puttrörelse: Lätt svingbåge eller rak

RRP: SEK 3,199

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Golfens Nordiska Mötesplats 2019

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Pressrelease: Lydinge Resort Utökar för Explosiv Tillströmning av Relaxgäster 

Lydinge Resort är glada att meddela invigningen av vår utökade relaxavdelning, särskilt sk…