Hem Ekonomi & affärer Martin Sternberg renoverar Wisley Golf Club

Martin Sternberg renoverar Wisley Golf Club

På världens största golfmässa i San Diego Californien, the Golf Industry Show, signerade Sternberg Golf Services från Göteborg kontrakt på den stora renoveringen utav the Wisley Golf Club, en av världens främsta privata golfklubbar och hem för flertalet världsberömda filmstjärnor såsom Hugh Grant, samt större delen utav det Europeiska Ryder Cuplaget, inkl namn som Paul Casey och kaptenen Colin Montgomery.

The Wisley öppnade 1991 och ligger granne med berömda Wisley Gardens som sköts av the Royal Horticultural Society. Banan är ritad av Robert Trent Jones II och var den första bana som denna framgångsrika golfarkitekt ritade i England. Arbetet kommer att starta i April och innefattar några av de mest avancerade tekniska lösningar som gjorts i England tidigare, bl a installation utav den helt nya bunkerdräneringen Sportcrete. Sternberg GS är specialister på golfbanebyggnation och den enda Europeiska firma som certifierats för dessa avancerade tekniker, något som man även nyligen installerat vid renoveringen utav Norges äldsta och mest prestigefyllda golfbana, Oslo GK, granne med Holmenkollen nära Oslo centrum.

– Det här är stort och första gången ett svenskt bolag lyckas landa ett så här pass prestigefyllt projekt i England. Vi arbetar med avancerade tekniker och maskiner och har försökt ett tag att bryta oss in på denna tuffa marknad i Storbritannien. Det här blir fantastiskt roligt och en bra svensk exportframgång när vi kan föräras så här stora jobb på golfspelets egna hemmaplan. Martin Sternberg, CGCS, Sternberg GS

Sternberg GS kommer att så nya och förbättrade grässorter genom en speciell teknik där en massa av träfiber, polymerer och olika gödselmedel sprutas ut, vilket i kombination med avancerade dräneringslösningar kommer att göra banan mer miljövänlig och bättre strategiskt. På Oslo GK har Sternberg GS tidigare visat hur vi i norden kan genom olika tekniska lösningar skapa perfekta spelytor trots tuffa klimatförhållanden, och detta är något som många banor runt om i världen börjat intressera sig för.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Ekonomi & affärer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Så mycket bättre: Detta är hemligheten bakom den framgångsrika golfklubben

REPORTAGE: Nyckeln till framgång Tränarens funktion är instrumentell för golfklubbens utve…