Hem Banor & klubbar Landeryd storsatsar på rangen – kan användas året om

Landeryd storsatsar på rangen – kan användas året om

Landeryds Golfklubb

Landeryd strax söder om Linköping gör nu en stor investering i range och övningsområde. Målet är att kunna erbjuda träning året om

Landeryd har en av Sveriges mest ambitiösa juniorverksamheter – golfkul för de allra yngsta, juniorträning, golfläger, Future Team för de som vill elitsatsa på golfen samt verksamhet för tävlingsspelare.

Satsningen vänder sig till både hobbyspelare och elitsatsande spelare.

– Vi jobbar ständigt för att utveckla vårt erbjudande som en total golfanläggning, där vi vill vara en positiv kraft för såväl idrotten golf som samhället i stort, säger Björn Sturehed, VD/Klubbdirektör på Landeryd.

Björn Sturehed, klubbchef Landeryds Golfklubb.

– Därför arbetar vi målmedvetet med utvecklingsfrågor inom flera områden, och närmast ligger satsningen på vår driving range där vi nu kan erbjuda golfträning hela året om. Dessutom i en modern och ombonad miljö som vi är mycket stolta över att visa upp för våra medlemmar och gäster.

Den nyligen invigda nybyggnationen innefattar två studios samt fem moduler som ger 28 nya utslagsplatser på två våningar, inklusive 14 utslagsplatser under tak med värmare. På ovanvåningen finns även en stor putting-green i konstgräs.

Alla 28 utslagsplatser är dessutom kopplade TrackMan Range, och Landeryd har även med The Bucket Pros hjälp installerat ett nytt bollhanteringssystem som innefattar fler bollautomater för lättare tillgänglighet till bollar.

Med väderskydd, belysning och värme hoppas Sturehed att rangen ska vara attraktivare för alla som vill träna mer.

– Vi återinvesterar ständigt i anläggningen för att skapa värde för våra medlemmar. Driving rangen och träningen som bedrivs där är en oerhört viktig del i hela vår verksamhet. Vi har idag sex tränare  som aktiverar närmare 220 juniorer och som finns där för alla våra medlemmar. För att ge fler möjligheten att spela och träna golf insåg vi att vi behövde utöka med fler platser samt förlänga våra öppettider, och då pratar vi inte bara om kvällsspel utan att hela säsongen ska kunna förlängas.

Bolaget som anförtroddes att designa och installera bygget var The Bucket Pros.

– Hösten 2019 bestämde vi oss för att vi ska leverera lösningar som gör att man ska kunna spela och träna golf året om och dygnet runt, även i vårt nordiska klimat, säger Andreaz Lindberg, VD och en av grundarna till The Bucket Pros. Detta utvecklades till det vi idag kallar för ’FrontYard Solutions’.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Åsundsholm satsar 10 miljoner på bana och hotell efter emissionen – siktar på topp 50

Åsundsholm Golf & Country Club var nära att läggas ned för tre år sedan. Det var då de…