Hem Internationellt Jack Nicklaus designar golfbana i Saudiarabien

Jack Nicklaus designar golfbana i Saudiarabien

Jack Nicklaus bekräftar i dag att han för första gången kommer att sätta sin signatur på en golfbana i Saudiarabien. Banan byggs för Qiddiya Investment Company och ligger 40 minuter från Saudiarabiens huvudstad, Riyadh.

Just nu är banan under design men om några månader ska den ingå som en del i en privat golf- och countryklubb, i ett exklusivt bostadsområde i hjärtat av Qiddiya. Marken börjar brytas senare i år. 

Jack Nicklaus.

Bilderna som illustrerar den här texten är alltså datorsimuleringar som ska ge en uppfattning om hur banan kommer att se ut. Hur långt designen har kommit är dock osäkert – Jack Nicklaus har enligt ett pressmeddelande ännu inte besökt landet, än mindre den tilltänkta  platsen.

Nicklaus säger själv i samma pressmeddelande:

”Att bli vald som en av de första internationella formgivarna som arbetar i kungariket är en stor ära. Jag har redan lagt ned en del tid på att titta på landets topografi, bilder på bakgrunden och terrängen och diskutera en strategi för banan med vårt designteam. Designen kommer att integrera den naturliga miljön och det vackra Qiddiya-landskapet helt, och förena gröna ytor och bergig terräng för att bilda en pittoresk duk för både en vacker och utmanande golfbana.”

Byggandet av Qiddiya-projektet inleddes 2019 och golfprojektet kommer att omfatta hotell och spa samt exklusiva bostäder som, när de är färdiga, kommer att positionera Nicklaus.-banan som den främsta golf- och countryklubben i landet.

Banan ska byggas enligt högsta standard i syfte att kunna stå värd för stora internationella mästerskap.

”Genom att vara delaktig i det här projektet hoppas jag att vi kan främja utvecklingen och av spelet i kungariket”, säger sa Nicklaus. ”Vi vill inte bara locka saudiarabiska invånare att ta sig an spelet golf utan hoppas också att detta ger sysselsättning för landets invånare, relaterade till golfindustrin.” 

Nicklaus-banan blir mittpunkten i det mest exklusiva golfbostadsområdet i kungariket. Men det stannar inte där: Qiddiya har aviserat att även en andra bana ska byggas inom kort. Senare i år ska man anlita fler designers för att anlägga ytterligare en bana.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Internationellt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Rykten: Callaway Golf till salu – Topgolf avfärdar

Enligt den sydkoreanska nyhetsbyrån Chosun Daily överväger Topgolf Callaway Brands Corp at…