Hem Marknad & media Nu bygger Nicklaus Design en bana på ”skotsk mark” i Metaversum

Nu bygger Nicklaus Design en bana på ”skotsk mark” i Metaversum

Nicklaus Design har byggt 435 golfbanor på sex kontinenter. Nu ska man man bygga sin första bana i Metaversum: Rocabarra Cliffs.

Detta gör man tillsammans med Hyperscapes Golf Club.

Samarbetet baseras på tre gemensamma mål: handgjorda virtuella banor, exklusiva medlemskap och möjligheten att spela golf i fotorealistiska 3D-landskap.

»Tillsammans med Nicklaus-teamet ger vi oss ut på en resa som kommer att omdefiniera gränserna för golfupplevelser i Metaversum«, skriver man på hemsidan.

Abnsvaret för banans design ligger på Chad Goetz, Senior Design Associate på Nicklaus Design. Han hittade den perfekta platsen för banan på en halvö vid Skottlands västra kust, nära staden Shieldaig. Valet av plats ska, menar han, ses som en hyllning till spelets historia.

– Vårt val av Skottland för Rocabarra Cliffs hedrar golfens berömda arv, säger Gabor Tankovics, VD och medgrundare av Hyperscapes Golf Club.

– Utöver sin historiska betydelse ger Skottlands spektakulära och nu i stort sett försvunna kaledonska skog en oöverträffad bakgrund för golf, en möjlighet som är unikt realiserad i en miljö som är virtuell.

De 84 kaledonska tallskogar som fortfarande återstår är utspridda över högländerna och ger en hint om hur den stora skogen i Caledon såg ut innan avskogningen till förmån för jordbruket skövlade den.

– Läget är verkligen fantastiskt, i utkanten av Loch Shieldaig, fortsättningen av Loch Torridon, säger Chad Goetz.

– Halvön har fantastisk utsikt över sjön och omgivande bergssidor. Dess dramatiska steniga landformer och vidsträckta strandlinje ger en idealisk canvas för en unik och spännande golfupplevelse som kommer att översättas väl till den virtuella världen. Jag är väldigt sugen på att besöka platsen personligen för att få ytterligare inspiration i designarbetet. Att återskapa den kaledonska skogen och integrera banan i den kommer att vara en spännande och sällsynt designmöjlighet.

Även om halvön är väldigt lämpad för att lägga ut en golfdesign, skulle det idag vara otänkbart att bygga en verklig golfbana här. Här finns både fastigheter och naturområden som är skyddade.

Området har förlorat sitt ursprungliga ekosystem på grund av avskogning. Metaversums magi ligger i att det går att återskapa sedan länge försvunna landskap utan att behöva förstöra eller ödelägga nuvarande miljöer eller brottas med fysiska begränsningar.

Golfdesignprocessen genomförs i en digital kopia av mark och terräng, skapad med hjälp av LIDAR-data, högupplöst flygfotografering och digitala terrängkartor som omvandlats till konturkartor. Själva designen utgår från en handritad preliminär routing, vilket speglar tillvägagångssättet när Nicklaus Design gör verkliga golfbanor. Den färdiga Metaversum-banan kommer att ha en utmanande design och fotorealistiska 3D-landskap.

– Vi närmar oss designprocessen för Rocabarra Cliffs på samma sätt som vi utvecklar alla nya banor runt om i världen. Även om den här golfbanan kommer att vara i Metaversum kommer vi att designa och ”bygga” banan med samma detaljerade tillvägagångssätt som vi använder i varje projekt i den verkliga världen. Vi är glada över de virtuella verktyg som Hyperscapes utvecklar som gör att vi kan skapa de finare detaljerna i designen precis som vi alltid gör på plats.

De kommande nio månaderna ska ägnas åt att designa golfbanan och åt att lansera ett ”rewilding-initiativ”. Vilket betyder att man ska återskapa terrängen så att skogar och vilda djur återuppstår. Med vägledning av världens främsta experter inom arkeologi i den kaledonska tallskogen, ska terrängen återställas till sitt ursprungliga tillstånd, så som den såg ut innan människan ändrade den. Besökare av det virtuella landskapet kommer att uppleva ett Skottland som en gång existerade men som nu är borta, i en historiskt korrekt form.

– Halvön vid Shieldaig är nästan trädlös nu, men för 6 000 år sedan fanns här ett mångsidigt skogsekosystem med stor variation, säger Dr Richard Tipping, tidigare professor vid University of Stirling, vars forskningsarbete fokuserar på Skottlands miljöarkeologi och förändringar i vegetationen genom tiderna.

Dr. Tipping är den vetenskapliga hjärnan bakom Hyperscapes GC:s virtuella rewilding-initiativ.

Vill man spela banan får man ansöka om medlemskap i Rocabarra Cliffs. Just nu erbjuds platser i ett  Founding Members Program som är begränsat till 30 medlemskap.

Precis som i den vanliga världen ska den här typen av medlemmar kunna åtnjuta förmåner utöver det vanliga, som att kunna följa hela golfdesignprocessen, delta i evenemang och få rabatter på framtida Hyperscapes GC-erbjudanden samt en återköpsgaranti.

Ytterligare förmåner och partnerskap ska tillkännages inom kort. •

  Tipsa oss!

  Har du ett nyhetstips eller något annat intressant du vill berätta för golfbranschen?
  Använd formuläret nedan. Tack på förhand!

  Läs fler relaterade artiklar
  Ladda fler i Marknad & media

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Kolla också

  Den vilda jakten på världens bästa golfbanor: ”Det började med Augusta …”

  Totalt 207 banor har någon gång varit med på Golf Magazines ranking över de 100 bästa golf…